mei 2014

Groen in de Witte de With

De Onafhankelijken, figuratief werk
www.deonafhankelijken.nu

Anita Nunez LarrazJos Dijkman
Annelies van der StelLiesbeth Sevenhuijsen
Danielle van HiltenMarieke Hunze
Irene HertelNora Hooijer
Joost van der KrogtAda van Wonderen

Opening:
Vera Jongejan: gedicht
Groenteboer Robbert Bood over vergeten groentes

4 mei van 15.00 tot 17.00 uur

Wandeling met gids, Nora Hooijer:
op 25 mei van 12.00 -14.00 uur naar en in de Slatuinen (max 12  deelnemers); Deze wandeling is VOLGEBOEKT.

Extra wandeling met gids, Nora Hooijer:
op 25 mei van 15.00 – 17.00 uur naar en in de Slatuinen (max 12 deelnemers); voor meer informatie klik hier.
Kosten per deelnemer: € 2,50.
Opgeven door bij Nora Hooijer: norahooijer@upcmail.nl

Open:

vrijdagen en zater- en zondagen van 12.00 – 18.00 uur
en op afspraak

Marieke Hunze:

Impressie 2 (olieverf op doek, 25 x 25 cm)

In de schilderijen en tekeningen van Marieke Hunze staan beelden en kleine momenten uit het dagelijks leven centraal. Haar schilderstijl is direct en doordacht. Puur kleur en tekening. De balkons van de achterburen, de reflectie van de lucht in de ramen, het wisselende licht op Buitenzorg, steeds met de Albemarlefabriek op de achtergrond.. Elk moment geeft een ander beeld.

Jos Dijkman:

   Dak tuinhuis (ei-olietempera op doek, 2013)

Ik koos voor deze tentoonstelling een serie aquarellen die ik in het Westertochtpark maakte;  ‘extensieve begrazingsweiden’ waar een kudde soayschapen leeft. Foeragerend geven zij vorm aan meidoorns, grasland, riet, zegge en distels. Dit bijzondere park met het uitbundige wit van de Bloeiende meidoorn vind ik goed aansluiten op het thema ‘Groen in de Witte de With’.

Groen 1(olieverf op doek, 40 x 60 cm, 2009)

Liesbeth Sevenhuijsen:

“Parken zijn groene oases in de hectiek van de stedelijke leefruimte. Ontworpen, gestileerde natuur dichtbij huis, omdat we niet kunnen leven zonder groen. Zo zie ik het park en zo wil ik mijn parkbeelden laten spreken”.

Aangezicht 1, AANGELEGD WOUD (63 x 58 X 58cm, 2000)

Ada van Wonderen:

Wandelen door een Nederlands bos, geniet ik van het sprankelende licht tussen de takken en tegelijk besef ik dat dat ‘mooie ritme’ van het licht ontstaan is omdat het bos ‘keurig’ is aangelegd.

Nora Hooijer:

Slatuinen (print)

Zal tijdens de expositie twee maal een groene wandeling organiseren naar de tuinen van Jan en de Slatuinen. Zij zoekt tussen groen en stad; binnen en buiten; groen per woning en binnentuin.

Annelies van der Stel:

Paradise Lost (pastel op papier, 70 x 100 cm, 2009)

Het lichaam als een eiland: gevormd door innerlijke en externe invloeden en in essentie op zichzelf aangewezen.Anita Nunez Larraz:

Anita Nunez Larraz is een ambachtelijke beeldhouwer in steen, die alles met de hand hakt en polijst.Ze maakt vooral mensenfiguren. Vele stenen beelden zijn in brons afgegoten en hebben daardoor hun eigen uitstraling.

Polderwater III (acryl op linnen, 30 x 30 cm

Joost van der Krogt:

 Groen valt voor mij samen met het groen van de polders in het Groene Hart van Nederland waarik ben opgegroeid. Een groot deel van mijn leven bracht ik door in Amsterdam. In mijn werk zoek ik naar het spanningsveld tussen deze twee componenten.

Groenland (2014)

Irene Hertel:
“Samen met Kermet de Kikker vind ik GROEN een moeilijke kleur en gebruik het zo min mogelijk. Er is al zoveel groen, tenminste in Nederland! In mijn werk voor de MLB-galerie is er geen spatje groen te vinden, wel is de titel “GROENLAND”.”

das Wanderd (lied nr 11)

Daniëlle van Hilten:

Het werk dat ik laat zien is geïnspireerd op de liederencyclus ‘Die schöne Müllerin’ van Franz Schubert. De teksten zijn van de dichter Wilhelm Müller (1794-1827). In de vele natuurbeschrijvingen worden de emoties van “Der Wanderer” weerspiegeld. Zo staan blauwe bloemen – in één van de werken die ik laat zien – symbool voor melancholie.