Vooraf
Om mee te kunnen zoomen heb je een laptop, iPhone , smart phone, tablet of iPad nodig met een camera en een microfoon. Heb je een van de twee niet (of allebei niet) dan heeft het geen zin om zoom te installeren of om mee te doen. Het is handig als je van tevoren checkt of het werkt. Zo niet bel ons dan even dan kunnen we je er bij helpen om het goed te installeren.

Instructies voor de installatie van Zoom

 1. Voor gebruik op de computer en laptop: download Zoom via https://zoom.us/download. Voor gebruik op mobiel en tablets: installeer de app Zoom Cloud Meetings.
 2. Ga naar https://zoom.us/download
 3. Daar zie je staan Zoom Client for Meetings, klik op de knop download.
 4. Klik op de gedownloade file: zoominstaller.exe
 5. Volg de aanwijzingen op je scherm (accepteer en bevestig alles; bij een Apple moet je soms je Apple ID invoeren).
 6. Zorg ervoor dat je het volgende aanklikt als er om gevraagd wordt: ‘use computer’.
 7. Je apparaat is nu gereed: zodra je een mail krijgt met een link, hoef je alleen nog maar op de link te klikken. De app opent zich en je klikt op Join a Meeting (met video).
 8. Je ziet nu een scherm met de host en de deelnemers die zich al hebben gemeld.
 9. Op het scherm staan allerlei knoppen, die je soms pas ziet als je klikt op randen van het scherm of de randen aanraakt. Per type apparaat verschilt dat.
 10. Let op of je video en audio hebt ingeschakeld.
 11. Probeer alle knoppen eens uit, bijvoorbeeld: – Gallery view (dan zie je iedereen) of speaker view (dan zie je alleen de spreker) – Participants (alle deelnemers) – Ook kun je laten weten dat je iets wilt zeggen door op “raise hand” te klikken (klik eerst op participants).

Wij sturen je voordat de bijeenkomst begint de link genoemd in punt 7, waarop je alleen maar hoeft te klikken om iedereen te zien en te horen, en om zelf te praten. Als dat niet lukt dan kun je ook Zoom dat je op je apparaat hebt geïnstalleerd openen en op ‘join meeting’ klikken. Dan word je gevraagd om het ID nummer en het pasword van de meeting in te vullen dat wij ook meesturen in de mail.