MLB galerie organiseert zo’n vier keer per jaar een expositie in de etalages en wachtkamer van huisartsenpraktijk “Bon Aire”, Bonairetsraat 1 in Amsterdam. De huisartsen stellen het op prijs als de kunstenaar(s) uit de buurt komen.

Wil je hierover meer informatie, stuur ons een mailtje: ml.boel@planet.nl

Huidige expositie:

Marianne Pruimboom

Marianne Pruimboom

“Wat maakt het werken op locatie zo bijzonder? Waarom doe ik dat het liefst? Het is lastig, in praktische zin; je moet immers alles meeslepen, in mijn geval: op de fiets. De veldezel, de tubes verf, de penselen, doeken, water, een waterpotje, een fles schoon water, paletten, wat lapjes, Pfff, het is altijd sjouwen.
Ook al heb ik van tevoren een plan, het pakt vaak anders uit. Het licht bepaalt of iets de moeite van het schilderen waard is. Maar, het licht verandert snel gedurende de dag. Doorwerken is het devies! Houd je oog fris, wees alert en ga ervoor! Concentratie, alles buitensluiten wat zou kunnen storen. Schilderen op locatie is een vorm van meditatie. Gedachten komen en gaan, je moet ze wel laten gaan want je hebt alle aandacht nodig voor dat wat je aan het doen bent. Daar komt bij, zoals Jan Sierhuis ooit zei: “Met verf is het altijd vechten”. Krijg die weerbarstige, onwillige verf maar eens zo op het doek dat er een beeld ontstaat van hoe jij het landschap ervaart. Juist dat is het spannende avontuur dat je aangaat door in de natuur te werken. Het vereist absolute toewijding, volharding en concentratie. Als het dan lukt, dat je er naar je gevoel in slaagt het landschap zo weer te geven zoals het op jou overkomt, dan ben je blij en dankbaar. Dat je er hebt mogen zijn, dat je de tijd en moeite hebt genomen het landschap eer te bewijzen, er aandacht voor hebt gehad, er niet aan voorbij bent gelopen. De laatste tijd heb ik veel in tuinen geschilderd. In het verlengde hiervan ligt het schilderen van bloemen en bloemstillevens”.

Meer informatie is te vinden op: www.atelierpruimboom.comwww.tekenenmetmarianne.nl, facebookpagina: Atelier Pruimboom.

Mijn schilderijen zijn te koop/te huur via MLB galerie – ml.boel@planet.nl