MLB galerie organiseert zo’n drie keer per jaar een expositie in de etalages en wachtkamer van huisartsenpraktijk “Bon Aire”, Bonairetsraat 1 in Amsterdam. De huisartsen stellen het op prijs als de kunstenaar(s) uit de buurt komen.

Wil je hierover meer informatie, stuur ons een mailtje: ml.boel@planet.nl

MACHTELD SCHEFFER tot 17 september 2023 bij de Dokters.

 Wie is Machteld Scheffer, waarom schilderen en tekenen?

Mijn hoofd is een paleis. En in dat paleis is een schatkamer. Het is er een rommeltje van jewelste. Opruimen heeft geen zin. Dat heb ik al zo vaak geprobeerd. Mocht ik een leeg plekje veroverd hebben dan vult het zich onmiddellijk weer.

Waarmee dan? Gewoon. Complete schilderijen, overzicht over complexe gedachten, verleden gevoelens of van het ‘nu’, omgevingsdingen. Woorden, zinnen. Herinneringen uit de natuur, kleurwensen. Klanken ook.

Allerlei ingrediënten voor inspiratie dusEn alles is binnengekomen zonder kloppen. Smelt voor ik het beet kan pakken. Ermee dansen is het enige dat werkt. Schetsen en schilderen om de drift tot organiseren of te begrijpen te verslaan. In kleur of grijzen.

Als ik nog zo een werk probeer te maken lijkt de magie verdwenen. Als ik uit arren moede dan maar b.v. een boom zou natekenen uit de natuur dus naar de waarneming dan lijkt het in geen geval op dat wat ik in mijn schatkamertje vond.

Het is fijn om op een zelf geprepareerd doek of paneel te schilderen. Soms vind ik wat op straat. Ik verschoon het en maak het me eigen. Beschadigingen behoudend. Zo is het leven. Een enkele keer zie ik bij het afschuren van de afbeelding die nog op het doek zat een nieuw iets verschijnen waar ik mee verder kan. Tussen vinden, verschonen en “afschilderen” kunnen maanden of jaren zitten. Wat afmetingen betreft…. Ik laat me verrassen. Heb van alles in huis. Graag werk ik in een opgeruimd atelier. Of buiten.

Alleen de wind zou dan even uitgezet mogen worden.

Informatie over (vrijblijvende) bezichting (b.v. in het weekend), kopen of een optie nemen bij: MLB GALERIE

Mail naar ml.boel@planet.nl of bel 06 2180 2448 (www.mlbgalerie.nl)