MLB galerie organiseert zo’n drie keer per jaar een expositie in de etalages en wachtkamer van huisartsenpraktijk “Bon Aire”, Bonairetsraat 1 in Amsterdam. De huisartsen stellen het op prijs als de kunstenaar(s) uit de buurt komen.

Wil je hierover meer informatie, stuur ons een mailtje: ml.boel@planet.nl

Henriette van der Does

Beeldhouwster en schilder, Kunstzinnig Therapeute, MA

Henriette van der Does is zo’n 20 jaar geleden begonnen aan haar loopbaan als kunstenares. Ze startte als beeldhouwster maar vanaf 2005 breidde haar portfolio uit tot schilderijen en tekeningen. Gedurende haar 28-jarig verblijf in het buitenland exposeerde ze meermaals met succes en bouwde ze een internationale klantenkring op. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in het ontwerpen en inrichten van exposities.

Sinds augustus 2022 is ze terug in Nederland en woont ze met veel plezier in de Baarsjes. Ze is erg blij dat ze bij de Huisartenpraktijk Bon Aire mag exposeren in 2024.

In 2013 studeerde ze af als Kunstzinnig Therapeute (Art psychotherapist, MA) en startte ze haar eigen praktijk, waar ze zowel met kinderen als met volwassenen werkt. Ook geeft ze met veel plezier kunst les in een breed kader van kunstzinnige vorming.

Beide werklijnen, die van kunst en die van kunst therapie, vullen elkaar voortdurend aan en versterken elkaar door een eindeloze stroom van menselijke en dus emotionele interactie en inspiratie:

De mens (of de natuur) is nooit hetzelfde: we zijn altijd in beweging, fysiek, emotioneel en spiritueel. Ons onderbewuste en het collectieve onderbewuste zijn verrassend als je ervoor openstaat. Tijdens het werk ga ik daarnaar op zoek.

Henriette is 5 jaar lang voorzitter geweest van de Surrey Sculpture Society, een succesvolle non-profitorganisatie voor en door beeldhouwers in het Verenigd Koninkrijk.

Ze werkt ook in opdracht.

www.hvanderdoes.art