Expositie 2D3D

 Ans de Vree – beelden
Mia Fiedeldij Dop – werken op papier

 De galerie als kijkdoos

Van 6 t/m 28 november exposeren Ans de Vree en Mia Fiedeldij Dop een selectie uit hun werk in de MLB galerie. Thema van de expositie is ‘de galerie als kijkdoos’. De opstelling van de werken ontstaat ter plekke in relatie tot de ruimte en tot elkaar. Daarbij toveren de kunstenaars de galerie om tot een intieme 3D-installatie. Kijk door de kijkgaten naar binnen en stap vervolgens in een artistieke totaalervaring! Al het werk is te koop.

Naar aanleiding van de expositie vindt op 17 november een MLB Art Talk plaats in aanwezigheid van de kunstenaars.

 Ans de Vree
“Industrieel vervaardigde producten die in eindeloze rijen en rekken staan te wachten op gebruik. Daar houd ik van. Het op voorraad staan van de materialen geeft rust.

In mijn beelden herhaal ik ook vaak een zelfde vorm en ik speel daarbij met verschillende formaten en materialen – een experiment met vorm en materiaal in de ruimte. Het gebruik van de ruimte en het gesprek dat tussen mijn objecten en de ruimte ontstaat, vind ik spannend.

Tijdens deze tentoonstelling plaats ik meerdere betonnen gegoten elementen in een opstelling in de ruimte. Wat zijn het eigenlijk? De dumbles van een gewichtsheffer? Primitieve wielen, gevallen van de wagen van een zonnegod? Personages? Of toch gewoon vormen in de ruimte?”

Mia Fiedeldij Dop
“Er is een idee, een onderwerp, een gebeurtenis, een herinnering. Er ontstaat een beeld en een middel, een manier om het beeld te maken. Dat kan van alles zijn: een tekening, grafiek, een ruimtelijk beeld, een geprojecteerd beeld, een bewegend beeld. Dan volgt het proces van het maken en de verrassing van wat er uit komt. Van de werken die ontstaan maak ik combinaties in relatie tot de ruimte waarin ik ze laat zien. De plek en de schaal van de ruimte zijn voor mij belangrijk.

Voor de expositie maak ik een installatie van allerlei werk op papier, in samenspraak met de beelden van Ans de Vree en de ruimte van de galerie. Het resultaat ontstaat ter plekke, is niet te voorzien.”

Beide kunstenaars zijn lid van de Artlessexpositiegroep Luwteloos en exposeerden al eerder samen, o.m. in de Grote Toren van Monnickendam (2014) en in Artless (2015).

MLB Art Talk
Sinds 2013 organiseert MLB Galerie ‘art talks’ naar aanleiding van de exposities. Tijdens deze informele bijeenkomsten kunnen belangstellenden onder leiding van galeriehouder Marie-Louise Boel van gedachten wisselen met de kunstenaars over hun werk. De ‘art talk’ rond deze expostitie vindt plaats op zondag 15 november van 15.00 tot 17.00 uur. Er is een beperkt aantal plaatsen. Aanmelden kan door te mailen naar ml.boel@planet.nl

Voor meer informatie:  www.facebook.com/MLBgalerie

 

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen