Alle wegen leiden naar Rome

Ank Bredewold, panelen met textiel en olieverf

 Een reis in beeld

 In deze eerste expositie van het nieuwe jaar ‘vertelt’ Ank Bredewold het verhaal van haar voetreis van Lucca naar Rome in 20 panelen met textiel en olieverf. De ontmoetingen met de mensen onderweg, het landschap, de momenten van intense rust, soms de onzekerheid, maar ook het vertrouwen dat het weer goed komt en dan de trots op jezelf. Bredewold streeft er niet naar de realiteit weer te geven maar vooral de sfeer en de beleving, met vaak ook details zoals de bloeiwijze van een plant, waterdruppels op een steen, de kleur van schimmels, dreigende lucht, brandende zon.

Kom genieten van dit ingenieuze en kleurrijke werk!

Ank Bredewold woont en werkt in Amsterdam. Naast haar werk als docent beeldende vorming ligt het accent de laatste jaren steeds meer op haar kunstenaarschap. De verwondering over de natuur is een belangrijk thema in haar werk. Daarnaast speelt taal hoe langer hoe meer een rol. Zo vertellen de titels van de geëxposeerde werken mede het verhaal van haar tocht. “Als je op de heuvel bent droom je. Een herder rust. Schapen op de schoot van een jonkvrouw” ; “Daar loop je met alles op je rug. Ank Bredewold “Alleen de zon is er.”

Bredewold tekent, schildert en fotografeert ook, maar heeft altijd graag met textiel gewerkt. Zij verzamelt lapjes in dozen, kleur bij kleur, soort bij soort, zodat het inspireert. Onderweg maakt ze foto’s, vooral van details, vormen, patronen. Thuis zoekt ze textiele materialen met de juiste kleuren en motieven, knipt en scheurt die in geschikte vormen. Soms weet ze dan pas wat het gaat worden. Dat idee versterkt ze tenslotte met borduursel of olieverf.

MLB Kijkzondag op zondag 21 januari van 11.00 tot 12.00 uur
Maak kennis met VTS (Visual Thinking Strategies) en met het werk van de kunstenaar Ank Bredewold. De kunstenaar is zelf aanwezig. VTS is een methode waarbij in groepsverband, binnen een vaste structuur, naar kunst wordt gekeken, onder leiding van een gespreksleider, Edith de Jager. Kunst kijken met VTS vereist geen achtergrondkennis, is toegankelijk en heel leuk om te doen. Een verkwikkende start van je zondag! Meedoen? Reserveer op ml.boel@planet.nl. De toegang is een vrijwillige bijdrage. Koffie en thee staan klaar voor je.

 Lezing Ank Bredewold op zondag 21 januari van 15.30 tot 16.30 uur
Voor wie meer wil weten over haar voetreis van Lucca naar Rome! De toegang is een vrijwillige bijdrage.

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie

Opening zondag 14 januari van 15.00 tot 17.00 uur door Maria Wüst

Maria Wüst is mede-ontwikkelaar van en studieleider van de master Kunsteducatie Hogeschool van Amsterdam. Bredewold studeerde bij haar af.

Wüst is klinisch psycholoog en musicus, bekleedde diverse leidinggevende funkties in nederlandse Conservatoria en aan de HvA.