de Alchemisten

De Onafhankelijken op locatie: Ben Vollers, Ben Wellerdieck, Ingeborg Oderwald, Marina Wortel, Roland Broekhuis

De aprilmaand brengt ons de Alchemisten van kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken. Hoe dat zit?
Je kunt kunstenaars ook alchemisten noemen omdat zij vanuit het niets kunst maken, zoals de alchemist goud probeert te maken uit niet-edele metalen en andere elementen. En zoals alchemisten zoeken naar de steen der wijzen – metafoor voor het Al, de Verlichting of het Sublieme -, zo zoeken deze autonome kunstenaars naar dat sublieme en proberen zij intuïtief daar iets van te verbeelden. Voilà deze expositie!

Ben Vollers (benvollers.com)
“Ik schilder ‘abstract-expressionistisch’, of ook wel gezegd ‘lyrisch abstract’, en werk intuïtief en spontaan, vanuit mijn gevoel, zoals de New York School. Op deze manier probeer ik in elk werk een stuk van mezelf te leggen en van wat mij op dat moment bezielt. Tevens probeer ik een stuk van ”het Sublieme” uit te drukken, zoals ik dat voel.”

Ben Wellerdieck (benwellerdieck.com)
“Schilderen is voor mij als een ontdekkingsreis: jezelf verrassen, geen uitbeelden van ideeën. Soms gaat dit snel, soms is het het resultaat van vele wijzigingen. Het eindresultaat moet er spontaan en direct uitzien, alsof het altijd al had bestaan. Het gaat mij altijd om de beeldende kwaliteit, een schilderkunstig verhaal, abstract als muziek.”

Ingeborg Oderwald (ingeborgoderwald.nl)
“Het onderwerp van mijn tekeningen voor deze expositie is de interactie tussen beeld en spiegelbeeld. Het werk is in de tweede helft van 2020 gemaakt en het thema ‘mens voor spiegel’ is, afgezien van mijn zelfportretten, nieuw voor mij.”

Marina Wortel (instagram.com/marinawortel_visual_artist/)
“Mijn werk is een zoektocht naar sereniteit en vrede die rust moet brengen en eenwording van de ziel. Als ik in mijn flow wil komen van wat ik wil bereiken, vereist dat een diepe concentratie in mijzelf. Het ‘zijn’ in mij is een proces van stilte, op zoek naar de alchemie van het moment, het samensmelten en transformeren tot het stadium van liefde.”

Roland Broekhuis (rolandbroekhuis.nl)
“Ik heb voor deze expositie nieuw werk gemaakt en ben daarvoor teruggegaan naar mijn thema Energieën en Structuren in het Universum. Ik realiseer me hoe wij als mensheid verbonden zijn met dat Universum. We komen er tenslotte uit voort. In de schilderijen experimenteer ik met materiaal, vorm en kleur om het gevoel uit te drukken in welk wonder wij leven en welke rol we daarin vervullen.”

Opening zaterdag 3 april van 16.00 tot 17.00 uur via zoom
We gaan in gesprek met de kunstenaars. Log hiervoor in via www.mlbgalerie.nl.

Zoom mee: MLB Kijkzondag op zondag 21 februari van 12.00 tot 13.00 uur met de kunstenaars. Meld je aan.
Kijken naar kunst was nog nooit zo leuk! Wil jij ervaren hoe verfrissend het is om op een andere manier te leren kijken? Wil jij ervaren hoe inspirerend het is om eens écht de tijd te nemen om te kijken naar een kunstwerk? Wil jij ervaren wat het met je doet als elke individuele inbreng evenveel waard is in een gesprek? En wil je ervaren wat kunst daaraan kan bijdragen? Meld je aan voor de KIJKzondag op ml.boel@planet.nl.

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie