Verschillen/differences

De Onafhankelijken op Locatie: Caroline Kos, Edward Eduard Boering, Charlotte Burgmans, Claudia de Vos, Annelies van der Stel

Verschillen geven kleur en uitdaging aan het leven. Helaas is deze expositie gecanceld. We moeten dit missen vanwege de maatregelen om de besmetting door het Corona virus te beperken. Het zijn vijf eigenzinnige kunstenaars van De Onafhankelijken met hun onderscheidende disciplines. 

 Caroline Kos (www.carolinekos.nl)
‘Terugkerend thema in mijn werk is de kwetsbare menselijke kant, het gevoelsleven. Al doende en gedreven door een innerlijke stroom maak ik monumentale, ontroerende, herkenbare werken waarin tijd en ruimte geen rol spelen. Krachtig en gelaagd in hun eenvoud. Hierin spelen organische vormen en structuren in gemengde technieken een grote rol.’

Edwin Eduard Boering (www.ebovervloed.nl)
‘Ik woon op Texel. De rust en de dynamiek van dit eiland zorgen voor oneindige inspiratie. In mijn werk It Happened on Texel / TXL moved & deserted verbeeld ik mijn beleving van wat ik daar de afgelopen tijd heb ondervonden. Het werk Three Graces, series space/escapes is samen met mijn model Eline gemaakt in een verlaten school in Den Hoorn.’

Charlotte Burgmans (www.charlotteburgmans.com)
‘De serie wandreliëfs Organized Chaos is ontstaan door de rust die ik zocht in mijn chaos, mijn levendige, drukke gedachten. De met de hand gemaakte kleitegeltjes rangschik ik in een patroon waarbij licht en schaduw een kans krijgen. Ieder moment van de dag, door middel van verschillende lichtbronnen zullen de werken er anders uitzien.’

Claudia de Vos (www.connenctingscents.com)
‘Met mijn kunst onderzoek ik de psychologische effecten van geur. Helend, verbeeldend, verhalend, verbindend en prikkelend van aard. Mijn werk zet aan tot herinneren, reflectie en communicatie. Voor de objecten en installaties gebruik ik uiteenlopende materialen; de geuren zijn verkregen uit planten.’

Annelies van der Stel (www.anneliesvdstel.nl)
“Ik probeer een zo groot mogelijke ‘uitspraak’ te doen met minimale middelen:
grafiet, siberisch krijt en pastel op papier. Verschillende materialen met verschillende effecten.’

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie,.