Buiten – Lucienne Kaaij en Ine Kaaij, schilderijen

Het is Maart, de lente staat voor de deur en we gaan naar Buiten! Zussen Lucienne en Ine Kaaij fleuren MLB Galerie op met hun geschilderde waarnemingen van de natuur waaronder prachtige lentetaferelen.

“De titel van de expositie “Buiten” is gekozen, daar de onderwerpen van onze schilderijen altijd buiten zijn”. Deze expo is daarom een ‘must see’ voor de natuurliefhebsters/bers. 

Zand in acryl

Lucienne Kaaij is een natuurmens. Zoals zij zelf zegt: “De natuur brengt rust en harmonie in deze wereld. Daarom trekt de natuur mij ook zo. Kleurrijke bloemen, weidse landschappen en contrastrijke wolkenluchten zijn een bron van inspiratie en ontspanning.”.

Zij fotografeert haar waarneming en droomt daarna weg in haar schilderijen. Haar stijl kan variëren van realistisch tot impressionistisch. Zij gebruikt soms olieverf en soms acryl die ze mengt met zand of klei waardoor haar werk een natuurlijk reliëf krijgt.

Grootse bladeren

Ine Kaaij, zus van Luciënne, is ook een natuurmens. Dagelijks wandelt zij in de natuur rond Warmond. Zij raakt hierdoor geïnspireerd en schildert haar beleving van de natuur: het vroege zonlicht dat door de boomstammen speelt, de weerspiegeling ervan in het water..…

Groot Hoefblad en Berenklauw blijven haar intrigeren, haar interesse in landschap is nieuw.

Het afgelopen jaar is zij veel aan het experimenteren geweest met olieverf: heel dun aanbrengen en daarin structuren aanbrengen, laten druipen van de verf en daar de compositie op baseren, of wegvegen van verf waardoor er lichte plekken ontstaan, die ofwel een vorm ofwel een sfeer aangeven.

Ine: ”mijn werk doet denken aan de vanitasschilderijen uit de 17e eeuw”.

Opening op zondag 5 maart van 15.00 tot 17.00 uur

De opening wordt verricht door kunstkenner en oudste zus Janneke Kaaij, Zij volgt de ontwikkelingen van haar zussen al jaren en is daar enthousiast over.

MLB Kijkzondag op zondag 19 maart van 16.30 tot 17.30 uur met de kunstenaars.

Kijken naar de schilderijen van de zussen Kaaij was nog nooit zo leuk! Op deze middag nemen we onder leiding van Edith de Jager, de tijd om naar een werk van elk van de kunstenaars te kijken. Je wordt uitgenodigd om te zeggen wat je ziet. Het is een verdiepende ervaring om dit van elkaar te horen. Elke individuele inbreng is evenveel waard in dit gesprek! Het is zo een informele ontmoeting met Lucienne en Ine Kaaij en hun schilderijen, onder het genot van een hapje en een drankje.

Meld je aan voor vrijdag 17 maart via ml.boel@planet.nl. Deelname € 3,- (pin of cash bij binnenkomst).

Voor meer informatie: mlbgalerie.nl, facebook.com/MLBgalerie, luciennekaaij.nl, inekaaijart.com