DOOR JAPANSE OGEN

Hideo Kuwahara, portretten

De Japanse kunstenaar Hideo Kuwahara kijkt hier in het multiculturele Nederland door Japanse ogen naar mensen uit alle werelddelen.
Gefascineerd door de verscheidenheid van de gezichten die hij ziet, probeert hij hun karakter te doorgronden en weer te geven op papier.
Let op: maar 3 dagen!

Hideo Kuwahara
Kuwahara emigreerde in 2013 vanuit Japan naar Nederland en vestigde zich in Amsterdam. Hij sloot zich aan bij verschillende schilderclubs waaronder de Zondagsschilders, waar hij een cursus portretschilderen volgde. Hier raakte hij gefascineerd door de variatie in de gezichten van de modellen en begon hij de drang te voelen om die verscheidenheid weer te geven in zijn artistieke werk.

Later nam hij ook lessen bij Edgar Jansen en Christiane Naegele om te experimenteren met andere materialen en technieken en te leren werken in een andere stijl. De laatste tijd werkt hij voornamelijk met zachte pastels, maar soms mist hij de krachtige kleuren van olieverf. Twee van de tentoongestelde werken zijn geschilderd met acryl voor een krachtiger effect. Op één na zijn alle portretten gemaakt naar een levend model.

Geestelijke verrijking
Kyūichi Kubota, Kuwahara’s vroegere leraar in Japan, zei over schilderen dat het een activiteit moest zijn met een intrinsieke vreugde voor de schilder. Je moet niet op zoek zijn naar een materiële beloning. Schilderen is voor Kuwahara dan ook niet iets wat nuttig is in materiële zin, maar wat met name zijn geestelijke leven verrijkt en hem de gelegenheid geeft zijn gevoelens te uiten door het vastleggen van de gezichten van de mensen om hem heen.

Opening donderdag 28 november van 17.00 tot 20.00 uur
De Amsterdamse kunstenaar Ben Vollers, een goede vriend van Kuwahara, zal de expositie inleiden. Vollers is lid van de Onafhankelijken en exposeerde zelf al eerder in MLB Galerie.

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie