DECONSTRUCTIE EN CONSTRUCTIE

Flávio Santos

schilderijen

De Braziliaanse kunstenaar Flávio Santos verzamelt beelden die hij eerst opdeelt in fragmenten (deconstructie) en deze vervolgens rangschikt tot een nieuw beeld (constructie). In zijn nieuwste werk ademen de ingenieus samengestelde dramatische landschappen zijn thema’s: lijden, protest en eenzaamheid. Fantasierijke beelden, abstract met mythologische figuratieve elementen roepen meteen een eerste indruk op. Met verhalende titels stuurt Santos echter onze interpretatie. Een spannende confrontatie voor de zoekende kijker.    

Flávio Santos is geboren in 1972 in Rio de Janeiro. Na enige omzwervingen in Europa vestigt hij zich in 1995 in Nederland. Gedurende een aantal jaren is hij werkzaam in de IT-sector. Het verlangen om meer te schilderen werd alleen maar groter. “Daarom besloot ik om verder te gaan studeren en werk met kunst te combineren.“

Santos voltooide de opleiding “Beeldende Kunst en Vormgeving” aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar is Santos docent “Beeldende Vorming” en “Culturele en Kunstzinnige Vorming” aan het Bindelmeer College in Amsterdam Zuidoost. Hij exposeerde zowel in Amsterdam als in Rio de Janeiro.

Flávio dos Santos deconstrueert en construeert als een ware regisseur. “Ik maak soms collages en vaak eerst schetsen, schilderingen met gouache van beelden die ik verzamel. Het kan op papier zijn maar ook op de computer. Wanneer ik tevreden ben met de compositie schilder ik het later op een doek. Het gebeurt ook vaak dat ik tijdens het schilderen op een doek een hele nieuwe compositie maak. Het proces kan soms heel anders aflopen. Maar in principe maak ik van tevoren schetsen/collages en speel met de compositie en later op een doek.”

Opening op vrijdag 11 februari van 18.00 tot 19.00 uur + van 19.00 tot 20.00 uur
Deze expositie wordt twee keer verrassend geopend door collega Nina Haanappel (theatermaker & dramadocent) facebook: nina haanappel.

Speciale meet en greet met Flávio Santios op zaterdag 19 februari 17.30 tot 18.30 uur. Reserveren vóór donderdag 17 februari (ivm catering) op ml.boel@planet.nl.
Onder het genot van een borrel en een hapje geeft Santos aan een kleine groep (max 10 mensen) geïnteresseerden een rondleiding langs zijn werk. Meer dan op de opening heb je alle tijd om te kijken en je vragen te stellen. Je bent welkom! Prijs: € 3 per persoon ( pin)

 
Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie, www.flaviosantos.nl