Vervellen

Albert de Wilde, schilderijen

Laag voor laag
Na twee jaar komt Albert de Wilde terug naar de MLB Galerie met werk uit verschillende perioden. Schilderijen die zich met hun nadruk op de materiële eigenschappen van het doek op een speelse manier bewegen tussen abstractie en realisme. Zowel abstracte als figuratieve elementen schemeren door. Op het eerste gezicht misschien bevreemdend en bijna ongenaakbaar, maar bij nadere beschouwing doemt een heel herkenbare en warme wereld op. De Wilde’s belangrijkste doel is de kijker te raken en daardoor te ontmoeten. Kom en ontmoet deze bijzondere schilder!

Albert de Wilde
De Wilde (Zutphen 1951) studeerde schilderkunst aan de Academie Minerva in Groningen en woont en werkt in Amsterdam. Hij exposeert regelmatig in de Randstad.

Een terugkomend onderwerp in het werk van De Wilde is de zoektocht naar de betekenis van het menselijk bestaan en de behoefte zicht te krijgen op de innerlijke drijfveren van de mens.

„Mijn lijnen en vlakken bewegen zich zoals mensen. Vanuit een eigen identiteit zoekend naar een gezamenlijke betekenis in een veranderende omgeving en vanuit een veranderend kijken. Met respect voor de eigen vorm, met respect voor de vorm die je ontmoet en met respect voor de beweging waar je deel van bent. Met bewustzijn!“

Signatuur
Door de opbouw van de expositie met werk uit verschillende perioden ontstaat laag voor laag een caleidoscoopachtig beeld van De Wilde’s unieke artistieke signatuur die zich noch aan de grenzen van stijlen, noch aan de technisch-ambachtelijke conventies van de schilderkunst gebonden voelt. De Wilde wil tijdens het werkproces onderzoeken wat er dan gebeurt en wat mogelijk is. Kan je een landschap schilderen zonder horizon?

Opening zondag 3 februari van 15.00 tot 17.00 uur
Albert de Wilde vertelt ons waarom hij juist deze werken laat zien op dit moment.

MLB Kijkzondag op zondag 17 februari van 11.00 tot 12.00 uur
We nemen de tijd om intensief naar twee werken van deze expositie te kijken. De kunstenaar iszelf aanwezig.VTS (Visual Thinking Strategies) helpt ons om dieper op het werk in te gaan. VTS is een methode waarbij in groepsverband, binnen een vaste structuur, naar kunst wordt gekeken, onder leiding van een gespreksleider, Edith de Jager. De VTS gaat vanzelf. Kunst kijken met VTS vereist geen achtergrondkennis, is toegankelijk en heel leuk om te doen. Een verkwikkende start van je zondag! Meedoen? Reserveer op ml.boel@planet.nl. De toegang is een vrijwillige bijdrage (ca. € 2,50). Koffie en thee staan klaar.

Voor meer informatie:www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie, www.wilde.exto.nl