Generaties

Anneke Heijnen en Bart Wolsky, schilderijen

In deze MLB-tentoonstelling exposeren moeder en zoon gezamenlijk hun schilderijen. Een gedeelde passie. Herinnering en fantasie als inspiratiebron. Ieder op eigen wijze laten zij ons meegenieten van hun kijk op het leven en de natuur. Een kleurige lentebode in deze vaak nog donkere februarimaand.

Anneke Heijnen
Anneke Heijnen is een levensgenieter ‘pur sang’. Sociaal en maatschappelijk geëngageerd plukt zij werkelijk íedere dag, ook al beginnen de jaren wel wat te tellen en zet dit soms een kleine rem op het intensieve programma.

Het genieten straalt ook van haar werk af. Vrolijke, heldere en zonnige kleuren op een ogenschijnlijk nonchalante manier aangebracht kenmerken haar manier van schilderen. De kleine tafereeltjes des levens worden gevangen. Vogels en bloemen maar ook landschappen, bij voorkeur Italiaanse, krijgen een bevlogen aandacht.

In deze tentoonstelling staan hoofdzakelijk miniatuurtjes op hout centraal. De uitdaging: hoeveel leven kan ik meegeven aan deze kleine oppervlakte

Bart Wolsky
Na een aantal omzwervingen, waaronder drie jaar Melun (Frankrijk) en drie jaar Wenen (Oostenrijk), woont Bart Wolsky nu alweer enige tijd in Amsterdam. Hij is autodidact (nieuwsgierigheid en google zijn zijn leermeesters) en schildert sinds 2011.

Zijn werk is vaak een mengeling van abstract en figuratief. In deze tentoonstelling overheerst eerder het figuratieve.´Het stoeien met deze grenzen en het nemen van een bepaalde afstand tot de dagelijkse werkelijkheid vind ik prettig, fascinerend en uitdagend’. Om dit te laten zien koos hij werken uit zijn serie “Trees”.

Centraal in Wolsky´s werk staat het geven van een vrije visie op de werkelijkheid die een bepaalde sfeer en emotie oproept. Fantasiewerelden waar je in weg kunt dromen en je gedachten de vrije loop kunt laten, fascineren Bart al van jongs af aan. Deze fascinatie is in zijn werk terug te vinden.

Opening zondag 14 februari van 13.00 tot 15.00 uur
De manier waarop de opening plaats vindt wordt bepaald door wat is toegestaan i.v.m. Covid 19 bescherming. We doen zeker iets speciaals. Op sociale media laten we dat weten.

Zoom mee: MLB Kijkzondag op zondag 21 februari van 12.00 tot 13.00 uur met de kunstenaars. Meld je aan.
Kijken naar kunst was nog nooit zo leuk! Wil jij ervaren hoe verfrissend het is om op een andere manier te leren kijken? Wil jij ervaren hoe inspirerend het is om eens écht de tijd te nemen om te kijken naar een kunstwerk? Wil jij ervaren wat het met je doet als elke individuele inbreng evenveel waard is in een gesprek? En wil je ervaren wat kunst daaraan kan bijdragen? Meld je aan voor de KIJKzondag op ml.boel@planet.nl.

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie