Beatrice van der Meer,

een hommage

schilderijen, kunststof panelen, objecten, foto’s 

‘Altijd zie ik overal kleur, ook als ik mijn ogen dicht doe’ zei Beatrice van der Meer.

Deze vierdaagse expositie is een hommage aan de geliefde beeldend kunstenaar Beatrice van der Meer (1944-2021). Haar werk is als een caleidoscoop aan vormen en kleuren, een ritmische herhaling van de vele details die haar in het leven opvielen. Sprankelend en speels, vindingrijk en vol kleur. Naast vele andere exposities, zoals recent bij Galerie Stijl en Bos Fine Art, heeft Beatrice geregeld geëxposeerd in de MLB-Galerie.

Licht in bijzondere combinaties

Het oeuvre van Van der Meer bestaat uit een bijzondere combinatie van werken op papier, schilderijen en objecten in plexiglas. Allemaal werk waarin licht, kleur en transparantie belangrijk zijn. Het licht probeerde ze te vangen door gebruik te maken van kunststof en plexiglas. Licht valt er mooi doorheen of strijkt erlangs, waardoor er allerlei schaduwplekken ontstaan. In het platte vlak werkte ze in meerdere lagen om een spannende diepte te creëren.

Van der Meer was altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden, het liefst met ongebruikelijke materialen zoals touwtjes, stukjes plastic en plakband. In haar lichte atelier lagen en hingen overal spulletjes: grappige vaasjes en doosjes, stukjes papier en plexiglas, paperclips en kleurige stukjes plakband, vaak in felle fluorescerende kleuren.

Een luilekkerland voor nieuwe creaties.

Beatrice van der Meer volgde haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie en was lid van kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken.

Al het werk is te koop, voor deze gelegenheid zeer aangenaam geprijsd! En het kan meteen worden meegenomen. Vanaf 25 november kun je ook vanaf de galerie website (mlbgalerie.nl) een werk bestellen en ophalen tijdens de hommage-expositie (van 1 t/m 4 dec).

 Van het werk van Beatrice van der Meer is een overzicht samengesteld in een prachtig boek. Dit boek is te koop (€ 30) tijdens de expositie. Een aanrader!

Opening op zaterdag 3 december van 15.00 tot 18.00 uur

De zoon van Beatrice, Bert Spaan, zal deze expositie openen. Hij geeft een toelichting op de selectie die voor deze expositie gemaakt is uit de honderden werken van Beatrice.

MLB Kijkzondag op zondag 4 december van 16.00 tot 17.00 uur

Met zoon, Bert Spaan en beste vriendin Gerda van Bockxmeer, nemen we, onder leiding van Edith de Jager, de tijd om 2 werken te bekijken. Kijken naar kunst van Beatrice was nog nooit zo leuk! Wil jij ervaren hoe verfrissend het is om op een andere manier te kijken? Wil jij ervaren wat het met je doet als elke individuele inbreng evenveel waard is in een gesprek? En wil je ervaren wat kunst daaraan kan bijdragen?

Meld je dan aan voor de KIJKzondag op ml.boel@planet.nl. Deelname € 3,-.

Voor meer informatie: mlbgalerie.nl, facebook.com/MLBgalerie, beatricevandermeer.nl