Innerlijk

Caroline Nispel

overzichtstentoonstelling 

Caroline Nispel exposeert weer bij MLB Galerie. De eerste keer was een groepsexpositie in 2020. De galerie is blij dat zij deze maand terugkomt.  Nu solo.  Met een zorgvuldig samengesteld overzicht van haar werk van 1996 tot heden.  Met de toe[passelijke titel “Innerlijk” want zoals Nispel zegt “achteraf zie ik het werk als een weerspiegeling van mijn innerlijk.”Oud en nieuw werk, sommigen nog nooit geëxposeerd.

Geen titel. Er zijn geen woorden voor.

Nispels werk is abstract en heeft geen titel. Want “Ik zie kunst als essentie, er zijn geen woorden voor. Kunst manifesteert zich. Zij verbindt maar is niet te grijpen.” in woorden.

De olieverven op canvas en linnen, zonder lijst, zijn meestal groot werk dat verrast door de fijnzinnige kleuren. In deze solotentoonstelling is ook plaats voor kleiner acryl werk achter glas.

Er is natuurlijk een ontwikkeling geweest in die ruim 25 jaar, maar bijzonder is dat het handschrift herkenbaar blijft. Het zijn echte Nispels. Nispel: “Een schilderij van toen is onderdeel van het nu als de tijd er overheen gaat. Zo is een schilderij tijdloos en heeft het een plek in het nu.”

Ondergrond wordt geschiedenis

Voor Caroline Nispel is schilderen een proces. Het begint met een compositie van lijnen en vlakken op een ondergrond. Daarna laat zij de lijnen en vlakken los en worden deze zelf ondergrond voor de handeling van het eigenlijke schilderen. Het werkproces gaat door. De ondergrond wordt een geschiedenis die doorwerkt in de schildering. Er ontstaat een sfeer en zo komt een geheel tot stand waarin zich haar innerlijk weerspiegelt.

Caroline Nispel is opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en aan de Vrije Akademie in Den Haag. Sinds 1994 exposeert zij regelmatig in deze zelfde steden.

Opening op zaterdag 3 september van 16.00 tot 18.00 uur, interview en muziek

Galeriehoudster Marie-Louise Boel opent met een kort interview van Caroline Nispel. Singer-songwriter Pam Morton die zichzelf begeleid op de gitaar, verrast Nispel met een mooi lied.

MLB Kijkzondag op zondag 18 september van 16.30 tot 17.30 uur met de kunstenaar.

Onder leiding van Edith de Jager is kijken naar kunst nog nooit zo inspirerend geweest! Met gebruikmaking van de methode Visual Thinking Strategies ervaar je hoe verfrissend het is om samen op een andere manier naar kunst te kijken. Hoe verdiepend het is eens écht de tijd te nemen om te kijken naar een kunstwerk. Het is zo een ideale afsluiting van je weekend.

Meld je aan voor de KIJKzondag op ml.boel@planet.nl. Deelname € 3,- (pin bij binnenkomst). Wij zorgen voor een hapje en drankje. Aanmelden voor vrijdag 16 september.

Voor meer informatie: mlbgalerie.nl, facebook.com/MLBgalerie