Buiten

Groepsexpositie Kunstgroep Buitenveldert

Met een knaller gaat de MLB Galerie het nieuwe jaar in. Maar liefst 13 kunstenaars in één expositie! Zo verschillend als zij zijn, hebben allen zich laten inspireren door het thema Buiten. Schilderijen, beelden, zeefdrukken, etsen, sieraden, tekeningen, aquarellen, houtwerk… Komt dat zien!

Kunstgroep Buitenveldertis een kunstenaarsvereniging die zich wil inzetten om kunst en buurt te verbinden, de wijk te verlevendigen en de drempel naar kunst te verlagen. Zij doen dit door het organiseren van exposities zowel in als buiten Amsterdam, gezellige kunstcafé’s, gratis workshops in het wijkontmoetingscentrum en een jaarlijkse schrijfwedstrijd. In 2018 vierde de Kunstgroep zijn eerste lustrum.

De deelnemers aan Buitenzijn:

Ziya Akman (zie www.kunstgroepbuitenveldert.nl), Charlotte Becker-Lövgren, Yvonne de Cock-de Boer (www.yvonneboer.com), Ienke Damsté (www.ienkedamste.nl), Gerarda Demarteau (gerarda-demarteau.exto.nl), Coen Keer, Carla van der Kooi (www.carlavanderkooi.nl), Fieteke Leenes, Marion Rijnders (www.rijnders-schilderijen.nl), Pia van der Schaaf, Trijny Wilkes (www.waddenkunst.carbonmade.com), Gerdi Wind (www.gerdiwind.nl),  Hélène Swierstra (www.heleneswierstra.nl)

MLB Kijkzondag op zondag 20 januari van 11.00 tot 12.00 uur
We nemen de tijd om intensief naar twee werken van deze expositie te kijken. De kunstenaars zijnzelf aanwezig.VTS (Visual Thinking Strategies) helpt ons om dieper op het werk in te gaan. VTS is een methode waarbij in groepsverband, binnen een vaste structuur, naar kunst wordt gekeken, onder leiding van een gespreksleider, Edith de Jager. De VTS gaat vanzelf. Kunst kijken met VTS vereist geen achtergrondkennis, is toegankelijk en heel leuk om te doen. Een verkwikkende start van je zondag! Meedoen? Reserveer op ml.boel@planet.nl. De toegang is een vrijwillige bijdrage (ca. € 2,50). Koffie en thee staan klaar.

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie,