Afspiegelingen

Senad Alić
schilderijen

Deze maand een heel speciale tentoonstelling. Senad Alić was in 2001 een van de eerste exposanten van de MLB Galerie en keert nu na 18 jaar terug met zijn serie Koor, schilderijen en werken op papier die hij de laatste 2 jaar heeft gemaakt. Het zijn collages waarin hij tekeningen uit zijn schetsblok plakt op ander werk van hem van soms wel 15 jaar terug. Zo ontstaat een nieuwe context, een nieuw verhaal waarin zichtbaar wordt hoe de tijd gevoelens en herinneringen beïnvloedt en het beeld compleet maakt. Afspiegelingen van de tijd.

Senad Alić
Ali
ć is in 1960 geboren in Sarajevo, Bosnië en studeerde in 1986 af aan de Universiteit van Nis. Sinds 1992 woont hij in Nederland. Zijn schilderijen en tekeningen worden overal in Nederland en daarbuiten geëxposeerd. Naast zijn autonome werk heeft hij zich ontwikkeld tot een Community-Art kunstenaar en vele projecten ontwikkeld voor stadswijken en organisaties als Pax Christi, Unicef, Vluchtelingenwerk en Hema. Tevens is Senad Alić  artistiek leider van De Werkelijkheid,een divers netwerk van ondernemende kunstenaars van over de hele wereld en van alle kunstdisciplines die een verrijking willen zijn van het culturele en sociale klimaat in Nederland.

Alić is zich bewust van de kracht van kunst en de betekenis die kunst kan hebben in de samenleving. Met zijn serie Koor wil hij een direct contact tot stand brengen tussen het werk en de kijker. Het lijkt alsof de figuren die in Koor zitten ook naar het publiek kijken, alsof zij hen iets willen zeggen of zingen. Als je Alić vraagt, zegt hij: ‘Dat weet ik niet. Misschien kom je er achter als je goed luistert.’

Opening zondag 2 juni van 17.00 tot 19.00 uur
Annemarie de Wildt, curator van het Amsterdam Museum, zal de expositie openen.

Workshops maandag 10 juni (2dePinksterdag) en zondag 23 juni van 15.00 tot 17.00 uur
Onder de titel Vertrekken en Aankomenlaat Senad Alić zelf ervaren hoe het is om in een vreemd land terecht te komen waarvan je de taal niet spreekt en de cultuur niet kent en wat kunst dan kan betekenen om met elkaar te ontmoeten. Meemaken? Meld je voor een van beide dagen aan op ml.boel@planet.nl. Deelname kost € 5.

MLB Kijkzondag op zondag 19 mei van 11.00 tot 12.00 uur
We nemen de tijd om intensief naar twee werken van deze expositie te kijken. De kunstenaar iszelf aanwezig.VTS (Visual Thinking Strategies) helpt je om als het ware in te zoomen op het werk. Het is een methode waarbij je samen met anderen naar kunst kijkt binnen een bepaalde structuur onder leiding van gespreksleider Edith de Jager. VTS gaat vanzelf. Het vereist geen achtergrondkennis en is heel leuk om te doen. Een verkwikkende start van je zondag! Meedoen? Reserveer op ml.boel@planet.nl. Een vrijwillige bijdrage van € 3 wordt op prijs gesteld. Koffie en thee staan klaar.

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie, www.senadalic.nl