Natuurlijk

Erik van Vugt, Ine Kaaij, Lucienne Kaaij, schilderijen

Drie kunstenaars voor wie het spannende in de natuur hun grootste inspiratiebron is. De combinatie van stijlen (van hard naar zacht abstract) maakt van het thema natuur een prikkelende belevenis.
Je ziet weidse landschappen, kleurige tuinen en contrastrijke wolkenluchten van Lucienne Kaaij. Je ziet vitale groeikracht van de Berenklauw en de uitbottende bladeren van het Groot Hoefblad van Ine Kaaij net zo goed als in de verstilling van afstervend blad. En je ziet het grillige gesteente in de schilderijen van Erik van Vugt waarin de dynamiek van de natuur tot stilstand lijkt te komen.

Zoals Ine Kaaij het zegt: De natuur toont in essentie ‘al wat is’. En is dat voor jou óok zo?

Erik van Vugt (erikvanvugt.nl)
Zijn schilderijen zijn groot. Alle mogelijkheden en kleurdifferentiatie van olieverf worden benut. Ze gaan over de vorm- en kleurenrijkdom van de Aarde. In zijn werk is vaak een tegenstelling te zien tussen grillige, kleurrijke en natuurlijke vormen tegenover strakke vormen en egaal kleurgebruik. Zijn streven is die tegenstelling te integreren.
Van Vugt behaalde in 1985 zijn masters aan de kunstacademie van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij schildert en geeft daarnaast tekenles op een middelbare school.

Ine Kaaij (inekaaijart.com)
Ontluikend speenkruid, een paddenstoel die er gisteren nog niet was, is het avontuur van Ine Kaiaij op haar dagelijkse wandelingetjes. In bos, duin en park, maar ook langs de slootkant vindt zij zo haar inspiratie.
Kaaij studeerde af aan de Wackers Kunstacademie en volgde cursussen bij diverse gerenommeerde kunstenaars. Zij werkt veel met olieverf maar experimenteert ook met andere technieken als linosnede en collages.

Lucienne Kaaij (luciennekaaij.nl)
In het werk van Lucienne Kaaij is de natuur altijd aanwezig. Gecomposeerde tuinen, (strand)landschappen, wolkenluchten, bloemen en vooral dahlia’s zijn een bron van inspiratie en een uitnodiging tot het maken van een doek. Haar stijl kan variëren van realistisch tot impressionistisch.
Na haar opleiding tot eerstegraads docente tekenen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht is Kaaij 31 jaar werkzaam geweest in het middelaar onderwijs.

Opening zondag 6 juni van 15.00 tot 17.00 uur
De expositie zal worden geopend door Anja Schrage van het Historisch Genootschap Warmelda uit Warmond. Een dorp midden in de natuur.

Zoom mee: MLB Kijkzondag op zondag 20 juni van 12.00 tot 13.00 uur met de kunstenaars. Meld je aan.
Kijken naar kunst was nog nooit zo leuk! Wil jij ervaren hoe verfrissend het is om op een andere manier te leren kijken? Wil jij ervaren hoe inspirerend het is om eens écht de tijd te nemen om te kijken naar een kunstwerk? Wil jij ervaren wat het met je doet als elke individuele inbreng evenveel waard is in een gesprek? En wil je ervaren wat kunst daaraan kan bijdragen? Meld je aan voor de KIJKzondag op mlbgalerie.nl. Kosten € 3,0 pp.

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie