MONALISA ART SOCIETY

Deze maand de unieke 1e expositie van de MONALISA Art Society; een fraai volle en actieve tentoonstelling met schilderijen, tekeningen, korte films, foto’s en extra theatrale en muzikale evenementen.
De zes exposanten maken en spelen toneel in hun vrije tijd en zijn allen verbonden aan de MONALISA Toneel Club. Voor het eerst tonen ze nu ook samen hun professioneel beeldend werk.

Jacomina van Loon (www.jannekevanloon.nl) gebruikt in haar schilderijen verschillende technieken in een kleurrijke beeldtaal die amuseert en confronteert met opmerkelijke verschijnselen van deze tijd.

Yve du Bois (www.yvedubois.nl) toont schilderijen van de dierenriem om onze tijdelijke lichamen in verband te brengen met het uitgestrekte universum, waardoor het onbevattelijke bij onze technische manier van leven kan binnendringen.

Yo de Bo (www.monalisatoneel.nl) is fashion- en societyfotograaf en toont foto’s van zichzelf in gezelschap van andere kunstenaars en mediaprofessionals.

Rae Milford (www.patricia.dds.nl) is videograaf en musicus en maakt soundscapes en songs. Voor deze tentoonstelling componeerde zij De Zodiac voor synthesizer.

Tonie van Marle (www.tonievanmarle.nl) ontleent de vormentaal van haar papierkunst aan organismes of aan geometrie of aan pure fantasie. Met behoefte aan precisie, gelaagdheid en esthetiek.

Ebelina Brethouwer (www.ebelina.com) maakt ontroerend eenvoudige totaalkunstwerken met geluid of tekeningen, fotografie en film of textiele kunst.

Extra programmering (gratis toegang) (www.monalisatoneel.nl)
 Vr 3, 15.00 uur: video Een omweg waard, Susan Sontag/Monalisa Toneel

Za 4, 15.00 uur: première Rae Milfords Sounds of the Zodiac

Zo 5, 16.00 uur: première OWN IT, performance duo MinaLina

Vr 10,15.00 uur: Rae Milfords Sounds of the Zodiac

Za 11, 17.00 uur: OWN IT, performance duo MinaLina

Zo 12, 15.00 uur: korte films van BubbleEye e.a.

Vr 17, 15.00 uur: Rae Milfords Sounds of the Zodiac

Za 18, 15.00 uur: duo Rae & Evo (keyboard/bassguitar/vocals)

Vr 24, 16.00 uur: songs from album Pick Yourself Up, Rae Milford

Za 25,  17u OWN IT – performance duo MinaLina

MLB Kijkzondag op zondag 19 februari van 16.30 tot 17.30 uur met de kunstenaars.

Kijken naar deze kunst was nog nooit zo leuk! Op deze middag nemen we onder leiding van Edith de Jager, de tijd om naar 2 werken te kijken. Je wordt uitgenodigd om te zeggen wat je ziet. Het is een verdiepende ervaring om dit van elkaar te horen. Elke individuele inbreng is evenveel waard in dit gesprek! Het is zo een informele ontmoeting met de kunstenaars en hun werk, onder het genot van een hapje en een drankje.

Meld je aan voor de KIJKzondag op ml.boel@planet.nl. Deelname is deze keer gratis.

Voor meer informatie: mlbgalerie.nl, facebook.com/MLBgalerie