Erika van der Baan

In 1987 heeft zij de lerarenopleiding tekenen afgerond en in 2000 volgde zij gedurende 1 jaar de zaterdagopleiding van de Rietveld Academie in Amsterdam. Eigenlijk heeft zij altijd alleen voor het eigen plezier getekend en geschilderd. Toen zij zich  een aantal jaren geleden aansloot bij MeerKunst is zij mee gaan doen aan de groepsexposities. Behalve tekenen en schilderen maakt zij ook linoleum- en houtsneden. Haar werk is figuratief en haar voorkeur gaat uit naar portretten en mensfiguren. Zij werkt in kleur en zwart-wit en met verschillende materialen: acrylverf al of niet in combinatie met potlood, krijt of inkt op papier of doek.

Yvonne de Boer

Sinds 1998 is zij aan het beeldhouwen in steen. Fotograferen, het geven van workshops beeldhouwen en schilderen met acryl zijn tegenwoordig ook haar passies en verrijken haar werk. Zij laat zich in het beeldhouwen vooral inspireren door de vorm of kleur van de steen, die haar gevoelsmatig aanspreekt. Zij probeert dan de natuurlijke vorm te behouden in het uiteindelijke beeld. Als bewoonster van een woonark doet zij veel inspiratie op in de natuur in haar directe omgeving. Kunstenaars als Arp, Moore en Mataré zijn haar voorbeelden en bieden haar eveneens inspiratie.  www.yvonneboer.com

Diny Boot

Sinds 1996 beeldhoudt zij. Naar aanleiding van een advertentie, waarin vermeld stond dat er een cursus beeldhouwen in haar woonplaats van start ging, werd haar aanwezige belangstelling voor beeldhouwen groter en heeft zij zich aangemeld voor deze cursus. Beeldend kunstenaar Stephanie Rhode gaf deze cursus. Het materiaal waarmee zij  begonnen is, was speksteen. Inmiddels heeft zij zich tot een ware beeldhouwer ontwikkeld en werkt zij met andere soorten steen zoals albast, serpentine en marmer. Zij heeft nu ook bronzen beelden op haar naam staan. http://www.dinyboot.nl/

José van Engen

Zij is in 1997 begonnen met beeldhouwen. Na een aantal jaren beeldhouwen is zij lid geworden van de vereniging Meer-kunst omdat zij met haar werk naar buiten wilde treden.
Haar beelden zijn gemaakt van speksteen, albast, serpentijn en marmer. Haar inspiratie haalt zij uit de dingen die zij ziet in het dagelijks leven zoals vormen in doodgewone dingen, waar een ander waarschijnlijk totaal geen aandacht aan schenkt. Bijvoorbeeld bierviltjes onder de glazen in het café zijn voor haar vreemd genoeg een inspiratiebron.

Madelon de Keizer

Zij studeerde af in de discipline schilderen aan de Wackersacademie in Amsterdam in 2001 en werk sedertdien als zelfstandig kunstenares. In 2005-2006 studeerde zij in de VS aan de Cambridge Center for Adult Education bij Barbara Baum en de Boston Museum School for Arts bij Amy Wynne.Aanvankelijk maakte zij vooral figuratief werk, maar de laatste jaren is zij abstract gaan schilderen. Op dit moment werkt zij aan schilderijen (acryl op doek of op papier) waarin zij verstilde abstracte ‘stillevens’ maakt, geïnspireerd door de Hollandse kunstenaars van de zeventiende eeuw. Zij is sedert 2009 voorzitter van de Vereniging voor Beeldende Kunstenaars Meer-kunst te Amsterdam. www.madelondekeizer.nl

Leydy Stapelkamp

Vanaf 2000 is zij gaan schilderen en beeldhouwen als therapie. Hierdoor is haar leven enorm veranderd. Dit in positieve zin. Als autodidact kunstenaar werkt zij zo puur mogelijk. Haar schilderijen zijn een soort “Fantasie “- verbeeldingskracht! Vol kleurige helderheid. Het liefst werkt zij  met veel gemengde technieken … acrylverf, kunsthars, gel, schelpenzand, hout, etc. Alles kan! op verschillende doeken/ canvas. Zij weet nooit van te voren wat en hoe het gaat worden. Goed of niet goed….wel spannend!

Kees Arntzen

Hij is klassiek gitarist, componist en beeldend kunstenaar. Hij studeerde in Amsterdam en Wenen en was als docent onder meer verbonden aan de Muziekscholen van Hainburg a.d. Donau (Oostenrijk), Hoofddorp en Rotterdam. Naast zijn muzikale activiteiten, besteed hij veel tijd aan zijn ontwikkeling als schilder en graficus. Hij studeerde onder meer aan de Wackers Academie te Amsterdam, de International Art Academy in Rome en volgde het oriëntatiejaar aan de Rietveld Academie te Amsterdam. In het voorjaar van 2007 studeerde hij af aan de Wackers Academie met een serie ‘componistenportretten’ van bekende Nederlandse toondichters. Daarnaast maakte hij een aantal landschappen en stadsgezichten van Rome waar hij werkte op het grafisch atelier van de International Art Academy.www.keesarntzen.nl

Coby de Groote

Zij is  begonnen met het maken van sieraden in begin jaren tachtig onder begeleiding van edelsmid Mei-Ling Knibbe en volgde daarna verscheidene cursussen aan de Werkschuit te Amsterdam. zij werkt thuis, en haar werk onderscheidt zich door het toepassen van, vaak arbeidsintensieve handbewerking, zoals het bekloppen, graveren, frezen en smelten van voornamelijk zilver en alpaca. Naast strak, en modern werk, laat zij zich  inspireren door de natuur. Dit vertaalt zich in organische vormen en diverse materiaal combinaties van parels, koraal, steen en glas.

Joke Jansen

Zij was altijd creatief bezig voornamelijk met toegepaste kunst zoals ontwerpen en beschilderen van stoffen en verwerken tot kledingsstukken en het decoreren van muren en meubels. Na de verhuizing naar Diemen begon zij in 1993 lessen bij beeldhouwster Stephanie Rhode te nemen. Zij werkte eerst in klei en cement, daarna in speksteen en nu in serpentijn, albast, marmer, hardsteen en brons. Ook volgde zij diverse workshops en cursussen in modeltekenen en -boetseren, schilderen in olieverf, acryl en aquarel, bronsgieten en kunstgeschiedenis. Haar werk is zowel figuratief als abstract. Het menselijk lichaam speelt een belangrijke rol in haar beelden van brons en klei. In steen laat zij zich vaker leiden door organische vormen en de steen zelf.www.jokejanssenart.nl/

Jo-anne Kobald

Zij is textielkunstenaar, naaidocente en coupeuse. Zij heeft haar hele leven al een passie voor alles wat met textiel te maken heeft. Na de opleiding tot coupeuse heeft zij een jaar les gehad in de kunst van moulage aan de Ecole de Couture Eduard van Rijn. Na verschillende werkzaamheden in de textielbranche volgde Jo-anne de opleiding tot  activiteitenbegeleidster. Zij heeft 12,5 jaar gewerkt als begeleidster van een textielgroep voor mensen met een verstandelijke beperking.

De afgelopen jaren heeft Jo-anne zich verdiept in het zijde schilderen en de vele mogelijkheden van het vilten. Door technieken te combineren ontstaan verrassende en kleurrijke wandpanelen, kussens, kleding, sjaals, tassen en accessoires.

Ruud Meijer

Na bijna 35 jaar voor de klas gestaan te hebben kan hij nu meer tijd aan het schilderen met olieverf besteden. In het ‘grijze’ verleden volgde hij de avondopleiding gebonden Grafiek aan de Rietveld Academie, begon rond 1990 bij het huidige MK24 met olieverf te werken en nu is hij lid van Meerkunst, om zo bij exposities het een en ander te kunnen tonen. Zijn voorkeur als onderwerp gaat uit naar gebouwen uit zijn woonomgeving, Amsterdam- Oost/Watergraafsmeer- zowel in afbraak, renovatie als nieuwbouwobjecten, dus redelijk figuratief doch met een vleugje magisch realisme, zeker als hij ook nog graag mensen in actie schildert, zoals ‘muziekmakers’ in ruime zin des woords…en vooral kleurrijk!

Dorien Mos

Na jaren van boetseren/beeldhouwen en keramisch boetseren maakte zij 10 jaar geleden de overstap naar het schilderen. Ze begon met schilderlessen bij Atelier 26.Tot op heden inspirerend, lerend en verruimend. Daarnaast werkt ze als zelfstandig kunstenaar.

Haar stijl is abstract-figuratief.

Ze werkt met olieverf op doek. Soms de klassieke techniek met penseel, soms de vrije benadering. Daarnaast met het paletmes, eventueel aangevuld met gemengde technieken, waaronder de bravoure techniek. Het proces van niets naar iets, het willen uiten met de verf vervult steeds meer haar leven. Een oneindig gebied om te ontdekken. www.facebook.com/DorienM2schilderijen