Gekoppeld

Anneke Hohmann, schilderijen in gemengde techniek
Yvon Visser, keramische objecten

Voor de expositie van mei heeft galeriehouder Marie-Louise Boel twee Amsterdamse kunstenaars aan elkaar gekoppeld. Het blijkt een zeer geslaagde match. Zo verschillend als Anneke Hohmann en Yvon Visser ook zijn, beider werk is ambachtelijk en stoer en tegelijkertijd gevoelig. Beiden zoeken naar de essentie in vorm en kleur, naar het spannend evenwicht. Beiden ook tonen in de expositie nieuw werk waarin zij nieuwe wegen onderzoeken. Een super spannend koppel!

Anneke Hohmann
Havens, staalconstructies, het lijnenspel van bouwmaterialen en reisindrukken zijn uitgangspunt voor het werk van Hohmann. Het dagelijks leven, kleuren uit tijdschriften, passages uit boeken muziek en tv beïnvloeden het werkproces. Haar schilderijen, die er abstract uitzien, zijn het resultaat van een zoektocht vanuit de zichtbare werkelijkheid naar de essentie, het spannend evenwicht tussen lijnen en vlakken, gekoppeld aan een emotie. In de expositie wil Hohmann laten zien waar zij het afgelopen half jaar mee bezig is geweest: het zoeken naar het gebruik van meer kleur op een onderlaag van stukken fel gekleurd katoen of papier.

Anneke Hohmann is opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag en exposeert regelmatig in Nederland en daarbuiten.

Yvon Visser
In deze expositie laat Yvon Visser nieuw werk zien. Het is een materiaalonderzoek naar schakels van halssieraden in een combinatie van porselein, hout, plexiglas, touw en zilver.Haar werk is ambachtelijk, minimalistisch, intuïtief en onderzoekend. Visser studeerde in 1994 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Architectonisch Vormgeven en werkt sindsdien als ontwerper/kunstenaar. De laatste jaren is zij voornamelijk bezig met gebruiksgoed: vazen, bekers, bordjes, lampen en sieraden van porselein. Het werken met gietporselein vindt zij een heel mooi ambachtelijk proces. Ook de gipsen mallen waarin het porselein gegoten wordt, maakt zij zelf.

Visser staat in de schoolvakanties op de Noordermarkt in Amsterdam waar zij haar bekers, bordjes, vazen etc. verkoopt. Zij exposeerde al eerder in de MLB Galerie. Toen is haar befaamde huizenketting ontstaan die zij ook deze keer wil laten zien.

MLB Kijkzondag op zondag 19 mei van 11.00 tot 12.00 uur
We nemen de tijd om intensief naar twee werken van deze expositie te kijken. De kunstenaars zijnzelf aanwezig.VTS (Visual Thinking Strategies) helpt ons om dieper op het werk in te gaan. VTS is een methode waarbij in groepsverband, binnen een vaste structuur naar kunst wordt gekeken onder leiding van een gespreksleider, Edith de Jager. Kunst kijken met VTS vereist geen achtergrondkennis, is toegankelijk en heel leuk om te doen. Een verkwikkende start van je zondag! Meedoen?

Reserveer op ml.boel@planet.nl.Een vrijwillige bijdrage van € 3 wordt op prijs gesteld.

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie, www.anneke-hohmann.nl, www.de1800roeden.nl/portfolio_page/yvon-visser/