STROMING

De Onafhankelijken op Locatie: Hans Gritter, Yvonne Leeman, Machteld Mulder, Ben Vollers, Claudia de Vos, Marina Wortel
Panta rhei – Alles stroomt

De hele maand maart brengen zes kunstenaars van De Onafhankelijken hun recente werk bijeen in de MLB Galerie. Nieuwe gezichten en oude bekenden van de galerie. Spannende combinatie.

Het beeld van de rivier die altijd stroomt maar toch steeds dezelfde rivier blijft, kenmerkt deze rijk geschakeerde expositie: het eeuwige van de constante verandering, de eenheid van de tegenstellingen. Kom en beleef de stroming!

Hans Gritter(www.gritterhans.com) “Ik maak een keuze uit de serie ‘Nieuw Naakt’ waar ik de laatste twee jaar aan gewerkt heb. Ik zoek bij het model en bij een bepaalde pose een achtergrond die een bijpassende sfeer creëert of versterkt.”

Yvonne Leeman(www.yvonneleeman.nl) “Ik maak beelden van steen en hout. Met hamer en beitel ga ik op zoek naar lijnen en vormen die in het materiaal verborgen zijn. Hakje na hakje komt het beeld tevoorschijn. Mijn beelden zijn aaibaar. Dat vind ik fijn.”

Machteld Mulder(www.deonafhankelijken.nu) “De laatste jaren ben ik mij vooral gaan toeleggen op het maken van collages. Dat is een techniek die door Picasso is uitgevonden en waarin gewerkt wordt met verf en stukjes papier of stukjes stof.”

Ben Vollers(www.benvollers.com) “Ik schilder abstract-expressionistisch en werk intuïtief en spontaan. Ik probeer in mijn werk de sporen van het verleden te verbeelden en wat mijn gevoel daarbij is. Mijn werk is poëtisch.”

Claudia de Vos(www.connectingscents.com)” Ik maak objecten en installaties met geur. Naast de etherische oliën die ik gebruik, werk ik met uiteenlopende materialen zoals keramiek, tekeningen, fotografie, stoffen en gevonden voorwerpen.”

Marina Wortel: “Mijn bisterinkt tekeningen op papier zijn mijn specialisatie. Ik houd ervan de spontane druppels inkt te zien vloeien en zo een beeld te vormen met een sterke uitstraling. Ik wil de essentie en de spanning van de vorm aquarellerend weergeven op het papier.”

MLB Kijkzondag op zondag 17 maart van 11.00 tot 12.00 uur
We nemen de tijd om intensief naar twee werken van deze expositie te kijken. Een aantal kunstenaars iszelf aanwezig.VTS (Visual Thinking Strategies) helpt ons om dieper op het werk in te gaan. VTS is een methode waarbij in groepsverband, binnen een vaste structuur, naar kunst wordt gekeken, onder leiding van een gespreksleider, Edith de Jager. De VTS gaat vanzelf. Kunst kijken met VTS vereist geen achtergrondkennis, is toegankelijk en heel leuk om te doen. Een verkwikkende start van je zondag! Meedoen? Reserveer op ml.boel@planet.nl. De toegang is een vrijwillige bijdrage (ca. € 2,50). Koffie en thee staan klaar.

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie, www.deonafhankelijken.nu