Fragmentarische gedachten

Jung H. Oh, schilderijen

´Organische structuren creëren ambigue vormen die diverse beelden oproepen. Vanuit mijn fantasie trek ik lijnen door kleurrijke fragmenten.’ Zo beschrijft de Koreaans Amsterdamse kunstenaar Jung Hyun Oh de schilderijen die hij deze maand tentoonstelt in de MLB Galerie. In deze expositie laat hij een selectie zien van schilderijen die hij de afgelopen twee jaar gemaakt heeft. Jung Hyun wil het publiek graag het plezier van de verbeelding meegeven.

Jung Hyun Oh is geboren in Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea. Daar volgde hij verschillende kunstopleidingen en richtte hij zijn eigen keramiekatelier op. Na een aantal jaren besloot hij naar de kunstacademie in Milaan te gaan waar hij zich specialiseerde in de beeldhouwkunst. Voor de liefde kwam hij naar Nederland en is hij hier sinds 2012 werkzaam als kunstenaar. Momenteel is hij vooral bezig met schilderen, maar hij hoopt binnenkort daarnaast ook weer keramische vormen te gaan maken om terug te keren tot zijn basis als keramist.

Onvolledigheid van het bestaan
Het thema van Jung Hyuns werk is de representatie van de ambiguïteit en de onvolledigheid van het bestaan. Zijn werken vertellen over zijn manier van denken over elementen en fragmenten van het bestaan. Voor hem bestaat ieder wezen uit kleinere onderdelen of vlakken. Dit idee van fragmentarische gedachten past hij op een improviserende manier toe in zijn werk. De non-figuratieve en organische vormen zijn vaak niet makkelijk definieerbaar en staan open voor verschillende vormen van interpretatie. Verschillende mensen zien er verschillende dingen in en dat is ook precies zijn bedoeling. Elk werk beschikt over zijn eigen zingeving; het krijgt verschillende interpretaties door verschillende toeschouwers.

Jung Hyun exposeerde sinds 1999 regelmatig in Zuid-Korea, Italië en Nederland. De expositie in de MLB Galerie is zijn eerste solotentoonstelling in Nederland.

MLB Kijkzondag op zondag 18 november van 11.00 tot 12.00 uur
We nemen de tijd om intensief naar twee werken van deze expositie te kijken. De kunstenaar iszelf aanwezig.VTS (Visual Thinking Strategies) helpt ons om dieper op het werk van Jung Hyun in te gaan. VTS is een methode waarbij in groepsverband, binnen een vaste structuur, naar kunst wordt gekeken, onder leiding van een gespreksleider, Edith de Jager. Kunst kijken met VTS vereist geen achtergrondkennis, is toegankelijk en heel leuk om te doen. Een verkwikkende start van je zondag! Meedoen? Reserveer op ml.boel@planet.nl. De toegang is een vrijwillige bijdrage (ca. € 2,50). Koffie en thee staan klaar.

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie, www.ohjunghyun.com.