Opvallend

Alexsandra van Beek, Frank Mos, Caroline Nispel, schilderijen

Drie kunstenaars komen samen in de novemberexpositie. Alle drie vrije schilders, dus niet persé figuratief, al ontstaat er soms bij alle drie weleens een herkenbaar beeld. Voor het overige is hun werk in alle vrijheid opvallend verschillend.

Alexsandra van Beek
Na een val met een gebroken heup verkeerde Van Beek in een isolement. In haar herstelperiode ontsnapte ze aan haar pijn door te schilderen. Deze werkjes vormden de leidraad voor haar persoonlijke verhaal in het boek ‘Vallen’ waarin zij in woord en beeld reflecteert op alles dat te maken heeft met vallen en breken.
Een recensie zegt: ‘Ze beschrijft haar toestand met een grappig soort afstand, met lichte verbazing noteert ze wat haar overkomt’. Het boekje is te koop tijdens de expositie.
Van Beek exposeert een aantal van de schilderijen die zij maakte voor het boekje.

Frans Mos
Frans Mos schildert sinds 1980 onder de naam Zelda. Hij exposeert 10 schilderijen met het thema  ‘Interieurs’. Wat gebeurt er als een huis langzaam verwaarloosd, onbewoond lijkt? Je kijkt door het venster en bent nieuwsgierig of er nog iemand woont. Wie?
Voor het werk van Frans Mos is de volgende gedachtegang een leidraad: ‘Wij mensen zijn een dynamisch samenhangend geheel met de natuur. Wij laten sporen na als een slak, langzaam. Hopelijk in het spoor onuitwisbaar.’

Caroline Nispel
De expositie omvat abstracte schilderijen op doek. De werken zijn van vroegere data en lopen op tot recente werken. Zo is er een bepaalde lijn te zien.
Schilderen is voor Nispel een proces. Er is een wit doek en dat dient geschilderd te worden. Vorm, compositie en vlakken zijn uitgangspunten met als vraag: hoe verhouden deze zich tot elkaar? Zo komt er een geheel tot stand waarin strijd en onrust zich verbinden met harmonie. Er is een ondergrond, een geschiedenis, die doorwerkt in het geschilderde oppervlak. De huid is nu belangrijk. Het onderwerp, de compositie, de vorm, de vlakverdeling zijn achtergrond geworden van de handeling van het schilderen.

Opening vrijdag 6 november van 15.00 tot 20.00 uur
Elk uur een opening voor 6 mensen met interviews met de kunstenaars!
Aanmelding voor tijdslot en Zoom van 15 –16 en 16 – 17 uur bij de galerij (ml.boel@planet.nl)
De tijdsloten 17 – 19 en 19 – 20 uur van de kunstenaars zijn besloten.

 MLB Kijk-zoom-zondag op zondag 22 november van 12.00 tot 13.00 uur met de kunstenaars
Kijken naar kunst was nog nooit zo leuk! Wil jij ervaren hoe verfrissend het is om op een andere manier te leren kijken? Wil jij ervaren hoe inspirerend het is om eens écht de tijd te nemen om te kijken naar een kunstwerk? Wil jij ervaren wat het met je doet als elke individuele inbreng evenveel waard is in een gesprek? En wil je ervaren wat kunst daaraan kan bijdragen? Meld je aan voor de KIJKzondag op ml.boel@planet.nl.

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie