Het plezier van het verdwalen

Jaap Burger, schilderijen

Marjolein van Doorenmaalen, schilderijen en grafiek 

“Opzettelijk verdwalen is even de weg kwijt zijn en het plezier van even écht niet weten waar je heen gaat. Je zoekt niets, je vindt”, stelt Marjolein van Doorenmaalen. Haar nieuwste werk in olieverf is daardoor losser,experimenteler. Geheel nieuw is haar grafische werk.

Verdwalen is voor Jaap Burger “het doolhofgevoel met het plezier van nog alle kanten op kunnen”. Zijn nieuwe thema is gelaagdheid. “Mijn streven is de kijker mee te nemen tot in het schilderij.” Realistische kleuren en vormen die tot de verbeelding spreken.

Het is dus niet eng om te verdwalen bij deze twee kunstenaars. Voor hen zijn de werken plezierige avonturen.

Marjolein van Doorenmaalen (1962) is in 1988 afgestudeerd aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming (thans Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten). Zij exposeert jaarlijks op uiteenlopende locaties, vaak samen met Jaap Burger. Haar vrije werk bestaat uit olieverven, aquarellen, tekeningen en assemblages van diverse materialen. De afgelopen twee jaar zijn daar grafische druktechnieken aan toegevoegd. Een verrassende herontdekking na 30 jaar! Uitbreiding van haar mogelijkheden om de betovering van de natuur te verbeelden.

Jaap Burger (1949) is in 1981 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam, afdeling schilderen. Sinds die tijd exposeert hij regelmatig op diverse plekken. Na een periode van samengaan van ruimtelijk werk en schilderijen, concentreert hij zich nu volledig op het schilderen. Zijn laatste serie gelaagdheid suggereert ruimtelijkheid zonder een realistische afbeelding te gebruiken, er wordt niet naar een werkelijk voorbeeld gewerkt. In zijn kleuren kun je met plezier verdwalen. (In zijn titels ook )

Opening op vrijdag 3 juni vanaf 17.00 uur

De kunstenaars lichten de nieuwste ontwikkelingen in hun werk toe. Je bent van harte welkom.

MLB Kijkzondag op zondag 19 juni van 16.30 tot 17.30 uur met deze kunstenaars.

Onder leiding van Edith de Jager is kijken naar kunst nog nooit zo leuk geweest! Met gebruikmaking van de methode Visual Thinking Strategies ervaar je hoe verfrissend het is om samen op een andere manier naar kunst te kijken. Hoe inspirerend het is eens écht de tijd te nemen om te kijken naar een kunstwerk. Het is zo een ideale afsluiting van je weekend.

Meld je aan voor de KIJKzondag op ml.boel@planet.nl. Deelname € 3,- (pin bij binnenkomst). Wij zorgen voor een hapje en drankje. Aanmelden voor vrijdag 17 juni.

Voor meer informatie: mlbgalerie.nl, facebook.com/MLBgalerie,