Reflecties

Dorien Mos, Madelon de Keizer, schilderijen

Sandrina Kreek, keramische beelden

De abstracte schilderijen van Mos en De Keizer en de aardse keramische sculpturen van Kreek interacteren sterk met elkaar en richten zich eenstemmig tot de kijker. ‘Reflecties’ is een expositie van drie kunstRUIM kunstenaars, met werk dat bespiegelt, overdenkt en weerkaatst. Zij bevragen daarin hun gevoelens in deze tijd van ongekende ervaringen. Gevoelens van onrust en berusting worstelen met elkaar. Hun overheersende empathie met de wereld en de fascinatie met de natuur wint en toont uiteindelijk de sterke kracht van herstel en de rijke gift van creativiteit.

Dorien Mos: met “eigenlijk schilder jij sferen” kenschetst een vriendin haar werk.
De grote inspiratiebron van Mos is de kracht van de natuur, die symbool staat voor het leven in al zijn facetten. Zij werkt zonder een plan maar laat de kleuren en vormen het verhaal vertellen. Het verhaal van leegte, stilte, vernieuwing, warmte en altijd hoop.
Mos schildert sinds 2006. Zij volgde lang lessen bij de beeldend kunstenaar Fred Boven. Haar werk veranderde van figuratief naar abstract, met olieverf als medium.

Madelon de Keizer: de abstracte olieverfschilderijen van de Keizer stralen een hypnotiserende, onwerkelijke rust uit: de sfeer van coronatijd.
De Keizer experimenteert vooral met de werkzaamheid van vorm en kleur – de sfeer, de verrassing of de schok die sommige combinaties teweegbrengen. De suggestie van diepte in een abstract werk en de textuur van het schilderen hebben haar aanhoudende interesse. Zij studeerde in 2002 af aan de Wackers Academie. In de VS studeerde zij verder bij Amy Wynne en Barbara Baum.

Sandrina Kreek maakt organische, aardse, ruimtelijke beelden: rauw en kwetsbaar tegelijk. In haar werk laat ze overblijfselen uit de natuur tot leven komen. Een weerspiegeling van de cyclus van het leven: dood, groei, geboorte …. De beelden zijn handgemaakt uit aardewerk- en steengoedklei, in combinatie met paperclay. De huid wordt afgewerkt met zelfgemaakte sinterengobes en glazuren.
Kreek heeft de keramiekopleiding SBB Gouda afgerond en diverse master classes gevolgd.
Sinds 2010 werkt zij professioneel aan het maken van keramische sculpturen en wandobjecten.

Opening op zondag 6 maart van 15.00 tot 18.00 uur
Nieuwsgierige galeriehouder Marie-Louise Boel vraagt de kunstenaars naar de verbeelding van hun reflecties in hun nieuwste werk. We gaan kijken en luisteren.

Speciale meet & greet met Madelon de Keizer, Dorien Mos en Sandrina Kreek op zondag 20 maart van 16.30 tot 17.30 uur. Reserveren vóór vrijdag 18 maart (i.v.m. catering) via ml.boel@planet.nl. Onder het genot van een borrel en een hapje geven de kunstenaars aan een kleine groep (max 10 mensen) geïnteresseerden een boeiende rondleiding langs hun nieuwste werk. Alle tijd voor kijken en vragen. Deelname: € 3 per persoon (pin).

Voor meer informatie: mlbgalerie.nl, facebook.com/MLBgalerie, madelondekeizer.nl, onlinekunstenaars.nl, skeramiek.nl