SCAPES & SHAPES

Structuren in tijd en eeuwigheid

Jantien Kahn, sculpturen, Jessie Ehlhart, composities

In de oktoberexpositie van de MLB Galerie ontmoeten beeldhouwer Jantien Kahn en componist Jessie Ehlhart elkaar in de thema’s verandering, afscheid, troost en eeuwigheid. Twaalf beelden in steen, twee soundscapes en een live concert.

Aan de hand van de Kahns beeldenserie “een gedenksteen” ontwikkelde Ehlhart de soundscape “Memorial” die tijdens de expositie te horen is. Wereldpremière op de opening! Bezoekers krijgen zo de gelegenheid een unieke interactie aan te gaan met deze niet eerder geëxposeerde beelden. Kom het ervaren!

Jantien Kahn woont in Amsterdam en werkt in Bretagne als autonoom beeldhouwer. Ze werkt uitsluitend in steen en met name in harde steensoorten. In haar nieuwe beeldenserie “een gedenksteen” heeft het werk een meer rauw karakter gekregen en is de steen als een opengewerkte huid. Ook heeft zij een meer persoonlijke thematiek aangeboord, gebaseerd op parallellen tussen de natuur en haar eigen achtergrond.

Kahn neemt regelmatig deel aan toonaangevende exposities. In 2016 werd haar werk geselecteerd voor Europa’s grootste expositie van steenbeeldhouwkunst ‘on form’ in Oxfordshire. Ook is haar werk opgenomen in verscheidene particuliere collecties.

Jessie Ehlhart kreeg als kind van twee pianisten muziek en creativiteit met de paplepel ingegoten. Naast haar loopbaan als muziektherapeut, ontwikkelde zij haar eigen stem via privélessen en het zingen in grote en kleine ensembles.

Sinds 2015 maakt Ehlhart composities voor stem, instrumenten en elektronica. Vaak aan de hand van een thema zoekt zij raakvlakken tussen vorm, taal en muzikale zeggingskracht, met een grote voorkeur voor multidisciplinair werken en cross-over. Haar muziek is gelaagd en vol van vocale acrobatiek.

Sinds 2008 organiseert Jessie Ehlhart met haar TRIO JKM en het Ensemble Lief & Leed regelmatig evenementen waarbij beeldende kunst en muziek elkaar aanvullen.

Opening vrijdag 6 oktober van 17.30 tot 19.30 uur
Met o.m. de wereldpremière van de soundscape “Memorial” van Jessie Ehlhart!

Live performance op zaterdag 14 oktober van 16.00 tot 18.00 uur
Een selectie beelden van Jantien Kahn uit de expositie inspireerde Jessie Ehlhart tot het maken van een muzikaal drieluik op teksten van o.a. dichteres Vasalis. Deze werken zullen door haarzelf en een groep zangers worden uitgevoerd.

Kijkzondag bij MLB Galerie op 22 oktober om 11.00 uur
Een verkwikkende start van je zondag. 

Maak kennis met VTS (Visual Thinking Strategies) en met het werk van de kunstenaars Jantien Kahn en Jessie Ehlhart. De kunstenaars zijn aanwezig.

VTS is een methode waarbij in groepsverband, binnen een vaste structuur, naar kunst  wordt gekeken onder leiding van een gespreksleider, Edith de Jager. Kunst kijken met VTS vereist geen achtergrondkennis, is toegankelijk en heel leuk om te doen.

Wil je mee doen? Reserveer je plek bij ml.boel@planet.nl
Er is plaats voor 8 deelnemers. Vol is vol. De toegang is een vrijwillige bijdrage. Aanvang 11.00 uur. Je koffie en thee staan voor je klaar.

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie, www.jantienkahn.nl, www.consultencreatie.nl/jessie-ehlhart

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen