Ongrijpbare wereld

Senad Alic

nieuwste werk

Vaste gast van MLB galerie Senad Alic opent het nieuwe jaar met zijn nieuwste werk in de solo-expositie Ongrijpbare wereld. Voor wie ongrijpbaar vraag je je af. Als je naar het werk van Alić kijkt is zijn verhaal niet altijd direct af te lezen. Soms kan het beeld een façade zijn waarachter een ander verhaal schuilt. Je ziet een haast idyllisch beeld in intense kleuren, je wordt er rustig van. Maar als je langer kijkt, krijg je het gevoel dat dat ook zomaar kan veranderen, dat er onverwachts iets kan gebeuren. En dat gebeurt zeker in zijn nieuwste werk. Iets ongrijpbaars.

Senad Alic
Alic is in 1960 geboren in Sarajevo, Bosnië, en studeerde in 1986 af aan de Universiteit van Nis. Sinds 1992 woont hij in Nederland. Zijn schilderijen en tekeningen worden overal in Nederland en daarbuiten geëxposeerd. Naast zijn autonome werk heeft hij zich ontwikkeld tot een Community-Art kunstenaar en vele projecten ontwikkeld voor stadswijken en organisaties als Pax Christi, Unicef, Vluchtelingenwerk en Hema. Daarnaast is Senad Alić artistiek leider van De Werkelijkheid, een netwerk van ondernemende kunstenaars van over de hele wereld en van alle kunstdisciplines, die een verrijking willen zijn van het culturele en sociale klimaat in Nederland. Alić is zich bewust van de kracht van kunst en de betekenis die kunst kan hebben in de samenleving.

Zijn nieuwe  werk
Je zou kunnen zeggen dat Alić een schilder van scènes is. In zijn werk staan meestal ​​meerdere figuren centraal in een lege, luchtige ruimte, zonder omringende architectuur en overbodige vormen. De toeschouwer wordt gefocust op de interactie van de figuren, maar ook op hun existentiële kenmerken. De kunstenaar bereikt de flikkering van de lucht en de intimiteit van de scène met gecondenseerd, gelaagd schilderen en zorgvuldig gekozen kleuren. De achtergrondlagen trillen onder de geverfde oppervlakken en geven een tactiele kwaliteit aan de lege ruimte. In zijn nieuwste werk gaat hij verder met het verwerken van zijn aantekeningen, schetsen en schilderijen uit de tijd in Bosnië en o.a. zijn begintijd in Nederland. Er komt een nu urgente laag bij (collage). In helemaal nieuw werk of in/op bestaand werk. In de nieuwe reeks van zeker 20 werken meet elk werk 10×10 cm.

Opening op zondag 16 januari van 14.00 tot 1500 en van 15.00 tot 16.00 uur
De expositie wordt twee keer geopend door schrijfster Erica Pierik voor maximaal 8 bezoekers per uur. Aanmelden bij info@senadalic.nl. Senad stuurt je een bevestiging.

Kunst kijken met Senad op zondag 23 januari van 12.00 tot 13.00 uur.
Samen kijken, zeggen wat je ziet, horen wat anderen zien, daardoor nog meer zien, luisteren naar het verhaal van Senad. Dit event kan alleen doorgaan als we in de galerie 8 mensen tegelijk mogen ontvangen. Meld je aan op info@senadalic.nl

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie