Onderweg

Willy Rooseboom, schilderijen, collages en werk met gemengde techniek

 Gescheurde schilderijen
Van 7 tot en met 29 september exposeert Willy Rooseboom een selectie uit haar werk vanaf 1989. Terugkijkend ziet zij zichzelf rond dat jaar loskomen van haar studie aan de kunstacademies (Arnhem en Rietveldacademie) en een eigen stijl ontwikkelen: abstracter en persoonlijker. De laatste jaren zijn collages haar specialiteit geworden: gescheurde schilderijen die veelal de natuur als onderwerp hebben. Het is boeiend de weg te zien die Rooseboom in bijna 30 jaar heeft afgelegd!

Willy Rooseboomis geboren in Arnhem waar zij haar liefde voor de natuur opdeed. Ondanks uitstapjes naar andere onderwerpen is een thema dat altijd terugkomt in haar werk: de bossen met het licht tussen de bomen, de geheimzinnige sfeer en de stilte.

Het beste lukt het haar deze sfeer op te roepen met haar collages. Deze worden geheel opgebouwd uit stukken papier, waaruit een driedimensionale afbeelding ontstaat. Het zijn gescheurde kleurtoetsen die ze tot een schilderij van papier plakt. Daarbij werkt ze vanuit haar herinnering, niet naar een schets of rechtstreeks naar de natuur. Het is een indirecte manier van werken: al schuivend met het papier komt ze tot een eindresultaat. Een belangrijke drijfveer voor Willy Rooseboom is om de mensen te laten zien hoe mooi de natuur is.

Ander werk van Rooseboom in de expositie zijn schilderijen en gouaches uit de series Eten, Slangen en Snoep.

Willy Rooseboom exposeert zeer regelmatig zowel in solo- als in groepstentoonstellingen en haar werk is in diverse collecties opgenomen (zie www.willyrooseboom.nl).

Opening zaterdag 8 september van 16.30 tot 19.00 uur
De expositie wordt geopend door Geert van Tijn, dirigent van het Promenadekoor waar Willy Rooseboom al tien jaar in zingt.

Uitnodiging: MLB Kijkzondag op zondag 23 september van 11.00 tot 12.00 uur
We nemen de tijd om intensief naar twee werken van deze expositie te kijken. De kunstenaar iszelf aanwezig.VTS (Visual Thinking Strategies) helpt ons om dieper op het werk van Rooseboom in te gaan. VTS is een methode waarbij in groepsverband, binnen een vaste structuur, naar kunst wordt gekeken, onder leiding van een gespreksleider, Edith de Jager. De VTS gaat vanzelf. Kunst kijken met VTS vereist geen achtergrondkennis, is toegankelijk en heel leuk om te doen. Een verkwikkende start van je zondag!

Meedoen?Reserveer op ml.boel@planet.nl. De toegang is een vrijwillige bijdrage (ca. € 2,50). Koffie en thee staan klaar.

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie, www.willyrooseboom.nl.