Landschap & portretten

Als kunstenaar met passie voor mens en natuur schilderde en tekende Camille van Neer werk voor deze septemberexpositie. Zowel zijn landschappen als zijn portretten moeten hem tijdens het werken blijven raken. Onder de oppervlakte van de beelden schuilt een diepe betrokkenheid bij zijn onderwerpen. Benieuwd naar wat hij met zijn werk wil overbrengen? Van Neer adviseert: ‘Je komt daar alleen maar achter door lang genoeg te kijken.’

Camille van Neer (1960) is een  Amsterdamse kunstenaar. Hij woont en werkt in de Indische Buurt. Als kind al tekende hij alles wat los en vast zat en als achttienjarige in het Brabantse Someren wilde hij het liefst naar de kunstacademie, maar zijn ouders staken daar een stokje voor. Van Neer kwam terecht in het onderwijs. Na een paar jaar voor de klas gestaan te hebben en een lang verblijf in India, kwam Camille in 2014 in een crisis terecht na het plotselinge overlijden zijn vrouw en moeder van zijn tweeling. De kunst bood redding en vanaf die tijd heeft Van Neer zijn potlood en penseel eigenlijk nooit meer losgelaten. Tegenwoordig geeft hij onder meer teken- en schilderlessen op scholen en in zijn eigen ´Kinderatelier´.

Van Neers stijl is figuratief, vaak expressief maar nooit geheel abstract. Hij houdt ervan na het schilderen nog steeds de penseelstreken te kunnen zien en werkt de ene keer met een beperkt palet, de andere keer juist heel kleurrijk.Sinds een paar jaar is hij gespecialiseerd in portretten en landschappen. Hij produceert veel werk (meer dan 1500 schilderijen en tekeningen in 4 jaar tijd) en heeft al een aantal solo-exposities op zijn naam staan, waaronder in de bibliotheek van Lelystad (2017), in het Boven’t IJ Ziekenhuis in Amsterdam-Noord (2018), in de bibliotheek van Someren (2018), aan het Oosterparkhek in Amsterdam-Oost (2019), in Buurtcentrum ‘De Meevaart’ in de Indische Buurt (2019), in het Gemeentehuis van Someren (2020) en in Galerie Zaans Groen in Zaandam (2020).

Meet and Greet op zondag 6 september van 14.00 tot 17.00 uur  – coronaproof
Camille geeft een boeiende toelichting op zijn werk. Een spannende meet & greet.
We werken met tijdsslots. Galerie tijdsslot van 14 -15 uur. Graag aanmelden per mail bij ml.boel@planet.nl

MLB Kijkzondag. ZOOM mee op zondag 20 september van 12 – 13.00 uur met Camille van Neer. Aanmelden bij de galerie (ml.boel@planet.nl)

Kijken naar kunst was nog nooit zo leuk!
Wil jij ervaren hoe verfrissend het is om op een andere manier te leren kijken? Wil jij ervaren hoe inspirerend het is om eens écht de tijd te nemen om te kijken naar een kunstwerk? Wil jij ervaren wat het met je doet als elke individuele inbreng evenveel waard is in een gesprek? En wil je ervaren wat kunst daaraan kan bijdragen?
Schrijf je in voor de KIJKzondag. Reserveer op ml.boel@planet.nl.

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie