Vol liefde

Annette Bleeker, moderne madonna’s
Lenny Moeskops, papieren bruiden

De bruid en madonna als verbeelding van de liefde?
Fotograaf en filmer Annette Bleeker maakte tien intieme portretten van moeder en kind. Borstvoeding geven omschrijft zij als het binnentreden in een heilige ruimte, de zintuigelijke wereld en de hemel vallen samen. Als dat geen liefde is?
Fotograaf Lenny Moeskops heeft een nuchtere opvatting over het huwelijk, maar gelooft wel degelijk in de liefde. En zij maakte de bruidsjaponnen allemaal zelf met heel veel liefde. Van papier!
Een expositie vol liefde!

 Annette Bleeker (www.dutchdeltamedia.nl)
Foto’s zijn voor Annette Bleeker een middel om de werkelijkheid en de actualiteit uit te drukken, om orde te scheppen in de chaos van de realiteit. Zij was 35 jaar lang freelance fotojournalist en legde tal van mensen en gebeurtenissen vast. Daarnaast was zij journalist en filmer.
In 2019 heeft Bleeker de journalistiek vaarwel gezegd en sindsdien legt zij zich toe op autonome fotografie. “Ik heb nu de luxe dat ik mijn eigen beelden kan creëren, zonder restricties dan die van de techniek.” Beelden zwijgen; de interpretatie laat zij over aan de kijker. “Beelden gaan wel of niet door je ogen naar je ziel, dat ongrijpbare object wat ons langs wegen leidt die we niet willen maar wel moeten gaan.”
Naast haar moderne madonna’s laat Bleeker een aantal fotocollages zien.

Lenny Moeskops (www.Lemo-photography.com)
Moeskops is een mens met vele creatieve talenten en carrières. Begonnen als danseres en fotomodel kwam ze terecht in de mode en verwierf ze opdrachten bij musicals, film, theater en commercials. Na haar opzienbarende modecreaties en modeshows vond zij een nieuwe passie: de fotografie.
Moeskops vindt het belangrijk dat haar foto’s, net als haar andere werk, haar eigen fantasierijke stempel dragen. Dat is te zien in haar “papieren bruiden”, waar de bruid voor 1 dag prachtig “ingepakt” is. Daarna rukt het echte leven op zoals te zien is in haar serie Gelukkig Gescheiden. Humor is nooit ver weg in het werk van Moeskops.

Opening op zaterdag 4 september van 16.00 tot 18.00 uur
Beide fotografen geven een toelichting op hun bijzondere werk.
I.v.m. corona is reserveren verplicht. via de website www.mlbgalerie.nl. Je ontvangt een bevestiging van je reservering van ons.

Zoom mee: MLB Kijkzondag op zondag 19 september van 12.00 tot 13.00 uur met de kunstenaars. Meld je aan.
Kijken naar kunst was nog nooit zo leuk! Wil jij ervaren hoe verfrissend het is om op een andere manier te leren kijken? Wil jij ervaren hoe inspirerend het is om eens écht de tijd te nemen om te kijken naar een kunstwerk? Wil jij ervaren wat het met je doet als elke individuele inbreng evenveel waard is in een gesprek? En wil je ervaren wat kunst daaraan kan bijdragen? Meld je aan voor de KIJKzondag op ml.boel@planet.nl. Deelname kosten € 3,00.

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie