Stay Wild

Alain Klein,

Renée de Vries

De expositie van Alain Klein en Renée de Vries belooft een samensmelting van emoties en creativiteit te zijn. Hun werk, hoewel verschillend in stijl, komt samen in een unieke artistieke dialoog die het publiek zal betoveren. Deze Pop-up tentoonstelling is een viering van vrijheid, passie en kunst.Eindelijk exposeren ze samen, deze vrienden vanaf de peuterspeelzaal. Kunstliefhebbers en geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze bijzondere reis van zelfontdekking en creativiteit te ervaren.

Alain Klein herontdekt zichzelf door kunst in “abstract obsessions” (aleinklein.nl)

Alain Klein (1958), een voormalig airline manager die in de vorige eeuw tegen een burn-out aanliep, heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan. “Ik ben nu geen ambitieuze luchtvaartmedewerker meer, maar een kunstenaar die zichzelf heeft herontdekt en abstracte kunst creëert. Het vloeibare van mijn fantasieën en dromen, weergeven in abstracte kunst.”

Alain reflecteert op zijn persoonlijke reis en zegt: “Therapeutische hulp van anderen heeft me geholpen om de pijn van het oorlogsverleden van mijn vader, waarin ik verstrikt was geraakt, te verwerken en los te laten. Van vijf deadlines binnen tien minuten naar het adagium: nooit op tijd en nooit te laat!”

Renée de Vries met haar “illustrative dreams”  (reneedevries.com)

Renée de Vries (1949) is een kunstenaar met een rijke artistieke achtergrond. Ze heeft haar liefde voor kunst ontdekt als kleuter en heeft haar creatieve pad gevolgd door de jaren heen. Haar werk is een expressie van vrijheid en passie voor kunst.

 

Belangrijk voor haar carrière is haar tijd als leerling atelier in het atelier van de kunstenaar Dirk Annokkee. Ze was zijn ontdekking. “Ontzettend mooie tijd en heel veel geleerd van hem. Ben ik hem zeer dankbaar voor”.

Waar het ontwikkeling betreft merkt zij dat zij steeds meer ‘terug’ gaat naar een stukje techniek. Wel altijd binnen het abstracte met een hang naar iets figuratiefs in een werk. Duidelijk te zien in haar werk van beroemdheden die zij een eigen touch geeft.

Opening op zaterdag 23 september van 15.00 tot 17.00 uur

De opening wordt verricht door galeriehoudster Marie-Louise Boel en bekende DJ Nothing Toulouse!

MLB Kijkzondag op zondag 24 september van 16.30 tot 17.30 uur met de kunstenaars.

Kijken naar de schilderijen van Alain en Renée was nog nooit zo interessant! Op deze middag nemen we onder leiding van Edith de Jager, de tijd om naar een werk van elk van de kunstenaars te kijken. Je wordt uitgenodigd om te zeggen wat je ziet. Het is een verdiepende ervaring om dit van elkaar te horen. Elke individuele inbreng is evenveel waard in dit gesprek! Het is zo een informele ontmoeting met de kunstenaars en hun werk, onder het genot van een hapje en een drankje.

Meld je aan voor vrijdag 22 september via ml.boel@planet.nl. Deelname € 3,- (pin of cash bij binnenkomst).

 

Voor meer informatie: mlbgalerie.nl, facebook.com/MLBgalerie, https://www.alainklein.nl/http://www.reneedevries.com/