En vacances

Jaap Burger,

Marjolein van Doorenmaalen,

Tineke Coucke

Hou je vakantiegevoel nog even vast met deze expositie!
Drie kunstenaars, Tineke Coucke, Jaap Burger en Marjolein van Doorenmaalen, tonen hun creaties die ze tijdens hun vakanties hebben gemaakt.
Schilderijen, aquarellen en tekeningen die ter plekke zijn vervaardigd en nog nooit geëxposeerd zijn.
Met hun verbeeldingen van diverse landschappen in Frankrijk, Italië, Spanje en Griekenland belooft de expositie ook bij de bezoekers een gevoel van vakantiestemming op te roepen.
De galerie nodigt u uit om te komen (na)genieten! Naast de kunstwerken is er ook een prachtige tuin waar u kunt genieten van een ontspannen nazomerdrankje.

Het idee om “vakantiewerk”  te exposeren is afkomstig van Marjolein van Doorenmaalen. Werk dat tijdens vakanties wordt gemaakt, verschilt vaak van wat er in het atelier wordt geproduceerd. Het wordt jammer genoeg zelden tentoongesteld, terwijl de kwaliteit zeker niet onder doet voor atelierwerk. Het directe contact met de natuur heeft een unieke invloed op de creaties. Dat is interessant en mag gezien worden!

De vakanties van de kunstenaars hebben hen naar diverse inspirerende bestemmingen gebracht, waaronder Frankrijk, Spanje, Italië, Noorwegen, en Griekenland.

De schetsboeken van de reizen van Marjolein in Iran zijn ook voor het eerst in te kijken.

Marjolein van Doorenmaalen (geboren in 1962) heeft in 1988 haar opleiding afgerond aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, faculteit beeldende vorming. Ze exposeert jaarlijks op diverse locaties, vaak in samenwerking met Jaap Burger.

Jaap Burger (geboren in 1949) studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam in 1981, met als specialisatie schilderen. Sindsdien heeft hij regelmatig op verschillende plekken geëxposeerd. Na een periode waarin hij zowel ruimtelijk werk als schilderijen maakte, legt hij zich nu volledig toe op het schilderen.

Tineke Coucke (geboren in 1948) is sinds 1969 actief als kunstenaar. Ze heeft zich bekwaamd in verschillende etstechnieken en heeft naast haar werk als verpleegkundige ook getekend en geschilderd. In 1994 heeft ze de Wackers Academie in Amsterdam afgerond, waarbij technisch onderwijs een belangrijk aspect was. Hier heeft ze zich toegelegd op schilderkunst.

Opening op vrijdag 8 september van 17.00 tot 19.00 uur

De opening wordt verricht door de kunstenaars en galeriehoudster Marie-Louise Boel. De kunstenaars vertellen over de ups en maar ook over de downs van werken in de natuur.

Voor meer informatie: mlbgalerie.nl, facebook.com/MLBgalerie,  www.kunstvandoorenmaalen.nl/,www.tinekecoucke.nl/, www.kunstvanburger.nl/.