Verwondering

Gerrie van Heun, Annemiek Sips,

Bogi Muis, Jeroen Knippenberg,

fotografen 

Ontdek hoe deze vier fotografen alledaagse scènes weten om te toveren tot iets bijzonders. Fotografen die elk een ander pad hebben ingeslagen in het brede landschap van de fotografie. In deze expositie gaan natuurfoto’s de dialoog aan met stadse decors en hangt straatfotografie tegenover stillevens. Het verbeelden van de verwondering over de schoonheid in de ons omringende wereld, is hun grote drive.

Gerrie van Heun noemt haar series Wildernis Verlangen, Sluimerende bloemenpracht, de natuur is haar inspiratiebron. Zij gebruikt daarvoor planten op haar balkon en meer recent digitale technieken. Zo ontstaat een beeld van de natuur dat we misschien nooit eerder hebben gezien of zullen zien en dat de kijker doet verwonderen.

Jeroen Knippenberg fotografeert vooral steden. Hij loopt zonder vooropgezet plan over straat en kijkt wat er op zijn pad komt. Vooral schaduwen, krachtige kleuren, geometrische vormen, silhouetten, weerspiegelingen trekken zijn aandacht. Zijn werk omvat beelden die je een soort stadsstillevens zou kunnen noemen.

Voor Bogi Muis is fotografie net als schilderen: je ziet iets wat een ander niet ziet en je denkt aan andere dingen dan anderen. Voor hem is dat kunst.Zijn foto’s hebben verschillende conceptuele invalshoeken rondom een idee of thema. Sterke beelden om de gebeurtenissen te projecteren zoals hij die ziet of leest uit de situatie. Vaak wordt de voorstelling ondersteund met symbolische objecten.

Annemiek Sips is straatfotograaf. Zij legt menselijk gedrag, in soms licht absurdistische situaties, in de publieke ruimte vast. Afwisselend wordt die openbare ruimte gekenmerkt door interessante schaduwen, waarmee de persoon al dan niet als silhouet een relatie aangaat of via de verstilde kleurreflecties van een raam waarin de figuur van de mens het levendige beeldelement vormt.

Opening op zondag 1 mei van 15.00 tot 17.00 uur

De expositie wordt geopend door de creatief filosofische fotograaf Fer Kaptein.

MLB Kijkzondag op zondag 22 mei van 11.00 tot 12.00 uur met de kunstenaars. Kijken naar kunst was nog nooit zo leuk! Wil jij ervaren hoe verfrissend het is om op een andere manier te leren kijken? Wil jij ervaren hoe inspirerend het is om eens écht de tijd te nemen om te kijken naar een kunstwerk? Wil jij ervaren wat het met je doet als elke individuele inbreng evenveel waard is in een gesprek? En wil je ervaren wat kunst daaraan kan bijdragen? Meld je aan voor de KIJKzondag op ml.boel@planet.nl. Deelname € 3,-. Aanmelden op ml.boel@planet.nl.

Voor meer informatie: mlbgalerie.nl, facebook.com/MLBgalerie