Morning Walk

Katja Berkenbosch (papierkunst) en Melissa Halley (aquarel)

vondsten in de vroege ochtend 

Na hun expositie “Vleugelslag” (2020)vinden Melissa Halley en Katja Berkenbosch het tijd om hun nieuwste werk wederom samen te presenteren in de uitnodigende ruimte van de MLB-galerie. Deze expositie gaat over verbondenheid met en verlangen naar de natuur. Wandelend in de vroege ochtend vinden en zien zij van alles en dit is hun inspiratie voor hele natuur getrouwe aquarellen en zeer gelaagde papierkunstwerken. Wandel met hen mee door de expositie Morning Walk.

Vogels en veertjes

Melissa Halley (melissahalley.nl) studeerde in 1999 af aan de Breitner Academie – Amsterdamse Hoge School voor de Kunsten. Zij exposeert haar werk regelmatig op diverse locaties en in verschillende samenwerkingsverbanden. Haar werk is voornamelijk gericht op het maken van aquarellen, waarbij de natuur een grote inspiratiebron is. Ongelooflijk natuurgetrouw en minutieus schildert zij haar vondsten (vogels, vlinders, veertjes ed.). Ze vertellen over de eenheid van de natuur en het feit dat alles met elkaar in verbinding staat. Melissa wandelt graag door het Amsterdamse Bos, waar zij de cyclus van het jaar volgt. Ze werkt momenteel aan een serie vogelnestjes.

Schilderijen van papier

Katja Berkenbosch (katjaberkenbosch.nl) volgde een opleiding handvaardigheid waar zij zich specialiseerde in het werken met papier en textiel. Naast haar werkzaamheden als papierkunstenaar geeft zij cursussen creatief en intuïtief schrijven. Katja’s werk wordt omschreven als ‘schilderijen van papier’. Zij gebruikt vellen bijzonder papier, die zij dakpansgewijs verlijmt op een houten ondergrond. Door delen weg te snijden, worden onderliggende lagen zichtbaar. Dit maakt dat de composities van gestileerde boomwortels, takken en bladeren bijna tot leven komen in het platte vlak. De textuur van het papier zorgt voor de levendigheid die zij tegenkomt op haar wandelingen in het Amstelpark.

 

Opening op zondag 5 maart van 15.00 tot 17.00 uur

De opening wordt verricht door galeriehoudster Marie-Louise Boel.

MLB Kijkzondag op zondag 14 mei van 16.30 tot 17.30 uur met de kunstenaars.

Kijken naar de schilderijen van Katja en Melissa was nog nooit zo interessant! Op deze middag nemen we onder leiding van Edith de Jager, de tijd om naar een werk van elk van de kunstenaars te kijken. Je wordt uitgenodigd om te zeggen wat je ziet. Het is een verdiepende ervaring om dit van elkaar te horen. Elke individuele inbreng is evenveel waard in dit gesprek! Het is zo een informele ontmoeting met Katja Berkenbosch en Melissa Halley en hun werk, onder het genot van een hapje en een drankje.

Meld je aan voor vrijdag 12 mei via ml.boel@planet.nl. Deelname € 3,- (pin of cash bij binnenkomst).

Voor meer informatie: mlbgalerie.nl, facebook.com/MLBgalerie, melissahalley.nl, katjaberkenbosch.nl)