In zicht

Ariane James en Eva Kasbergen

fotografie

“In Zicht” is een gezamenlijke expositie van de fotografen Eva Kasbergen en Ariane James, waarin ze hun persoonlijke belevenissen in het Nederlandse landschap presenteren via zelfportretten. Ze zijn In Zicht met hun vrije werk.

De expositie geeft een unieke kijk op het theater van het Nederlandse landschap door de ogen van deze twee getalenteerde kunstenaars en is een visuele traktatie voor liefhebbers van fotografie en kunst in het algemeen. De expositie is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de magie van (infrarood)fotografie.

Dagboek in infrarood

Ariane James (arianejamesfotografie.nl/) presenteert haar persoonlijke fotoserie “Dagboek”, waarin ze de verwevenheid van haarzelf met het landschap uitbeeldt via infraroodfotografie. Met omgebouwde camera’s en speciale filters tovert ze met de werkelijkheid, met ongewone kleuren. “Heerlijk en lastig” zegt ze. Hoe wil je de werkelijkheid vertalen om anderen te laten proeven aan wat jij voelt?

De serie toont de magie van licht, schaduw, wind en wisselende kleuren in het landschap, vertaald naar een klein theater. Een dagboek met een tikje zelfspot en humor.

Magische zelfportretten

Eva Kasbergen’s (evakasbergen.com) vrije werk kenmerkt zich door terugkerende zelfportretten in het landschap, waarbij ze de wereld om haar heen gebruikt als decor om het verhalende en filmische op te zoeken. Het gaat haar om het ene juiste moment. Met de goede ingrediënten magie creëren om de werkelijkheid te ontstijgen. “Precies dat spel blijft me intrigeren in mijn fotografie”.

Haar werk is te zien geweest op diverse locaties, waaronder het Gemeentemuseum Den Haag en Museum Hilversum, waar drie van haar werken zijn aangekocht voor de permanente collectie.

Voorbeeld functie

Beide kunstenaars hebben een sterke connectie met de fotografiewereld en dragen bij aan de ontwikkeling van jonge fotografen via hun werk als docenten bij de Fotoacademie. James is hier directeur van de Toegepaste Fotografie.  Ze exposeert regelmatig op verschillende locaties.

Eva Kasbergen werkt veel in opdracht. waaronder portret- en architectuurfotografie voor een breed scala aan organisaties en instanties, zoals Humanitas, Stichting Rietveldprijs, en Gemeente Hilversum.

Opening op zaterdag 3 juni van 16.00 tot 18.00 uur

De opening wordt verricht door galeriehoudster Marie-Louise Boel.

Na 25 jaar gaat MLB Galerie werken met een ander concept. Samenwerken met curatoren om jongere kunstenaars een kans te geven.

MLB Kijkzondag op zondag 18 juni van 16.30 tot 17.30 uur met de kunstenaars.

Kijken naar de foto’s van Ariane en Eva was nog nooit zo interessant! Op deze middag nemen we onder leiding van Edith de Jager, de tijd om naar een werk van elk van de kunstenaars te kijken. Je wordt uitgenodigd om te zeggen wat je ziet. Het is een verdiepende ervaring om dit van elkaar te horen. Elke individuele inbreng is evenveel waard in dit gesprek! Het is zo een informele ontmoeting met Ariane James en Eva Kasbergen en hun werk, onder het genot van een hapje en een drankje.

Meld je aan voor vrijdag 16 juni via ml.boel@planet.nl. Deelname € 3,- (pin of cash bij binnenkomst).

Voor meer informatie: mlbgalerie.nl, facebook.com/MLBgalerie, www.arianejamesfotografie.nl, www.evakasbergen.com/