Speech opening foto expositie ‘Verwondering’

1 mei 2022 door Fer Kaptein

Welkom kunstminnende vrienden. Vanmiddag openen we samen de expositie ‘Verwondering’ bij MLB galerie met het werk van vier kunstenaars, Bogi Muis, Annemiek Sips, Jeroen Knippenberg en Gerrie van Heun.

Introductie

Ik ben Fer Kaptein en als filosofisch fotograaf en dagdromer, hou ik van verwonderen. Het is verfrissend om de werkelijkheid op verschillende manieren te beleven. Verwonderen is voor mij dromen met open ogen.

Kunstwerken

Intuïtief voel je bij deze wonderlijke kunstwerken, dat ze je brengen naar een andere verstilde belevingswereld. Het gaat om moderne kunstwerken van talentvolle kunstenaars. Kwalitatief hoogwaardig werk met ingetogen gebalanceerde beelden.

Kunstenaars

Bogi Muis

Fotografisch kunstschilder. Werk: Modern klassieke stillevens. Hij maakt seriematige werk  van stillevens met symboliek, waarbij aandacht voor de vorm, kleur, compositie, licht en schaduw.

Annemiek Sips

Straatfotografe van de verstilling. Werk: Kleurrijke mensomgevingen. Ze legt vast silhouetten en menselijk gedrag, soms licht absurdistisch, in de openbare ruimte met schaduwen en kleurreflecties.

Jeroen Knippenberg

Stadsfotograaf. Werk: Groot stedelijke decors. Hij verdwaalt lopend in de grote steden o.a. Parijs en Amsterdam. Legt vast stadsdecors met schaduwen, krachtige kleuren, geometrische vormen, silhouetten en daarbij mensen in een natuurlijke, ontspannen houding. In weerspiegelingen laat hij de echte en de weerspiegelde wereld in elkaar overlopen.

Gerrie van Heun

Kunstenares en fotografe. Werk: Weelderige wilde bloemen. Ze is geïnspireerd door de schoonheid van de natuur en creëert minilandschapjes, met delen van haar eigen balkonplanten. In het werk zie je niet of het chaos of orde is en kan je geen inschatting maken van de diepte van de ruimte. Het voelt vertrouwd en tegelijkertijd vervreemdend.

Ben je geïnteresseerd in of geraakt door het kunstwerk, maak dan een praatje met de kunstenaar. Ik wens iedereen veel kijkplezier en laat de kunstwerken je meenemen naar een andere wereld.