November 2021

Stad – Staal – Stil

fotogroepfocus.nl

Fotogroep Focus Amsterdam

Aanwezig
René van Ravenzwaaij www.fotoraaf.com/ 7 en 14 nov
Jos Peters www.jpeters.nl/ 7, 13, 27 nov
Jos Mevissen josmevissen-photography.com 6, 7, 27 nov
Karo van Wijk 7, 21, 27 nov
Sietse Postma sietsepostma.nl 7, 20, 27 nov

Opening:
zondag 7 november van 15 – 17 uur. Met saxofonist Elise Reiziger en pitches van de fotografen.

Open:
vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 12.00 – 18.00 uur. Het kan op afspraak of spontaan binnen lopen! Dat mag weer! Laatste dag: zaterdag 27 november!

Nieuwe RiVM-regels:

  • je bent welkom na de corona check;
  • er mogen maximaal 6 bezoekers tegelijk in de galerie aanwezig zijn;
  • als we rondkijken doen we dat met mondkapje op; rusten we even uit of drinken we een kopje thee (zittend) dan mag het mondkapje af.
  • we genieten van al dat moois!

KIJKzondag:  zondag  21 november  van 11 – 12 uur
Meer lezen over de KIJKzondag. Klik hier
Graag vooraf aanmelden via aanmeldformulier.

Lees hier meer over de expositie en de kunstenaars

Jos Mevissen, serie 2021

“Met de foto’s uit de serie Waldszenen, waarvan er op deze expositie een aantal wordt getoond, probeer ik de sfeer vast te leggen die plekken in bossen bij mij kunnen oproepen. Net als in schilderijen wordt die sfeer niet gevangen in ‘natuurgetrouwe’ afbeeldingen, maar vastgelegd zoals op het moment van fotograferen door mij beleefd.
De effecten in deze foto’s zijn tot stand gekomen tijdens de opname zelf.”

Jos Peters

“Foto’s dienen zich aan, ze worden niet gemaakt, maar gevonden. Voor mij is het zo dat het langzame tempo van wandelen me in de beste modus brengt om foto’s te vinden. De beelden die ik op deze expositie laat zien, hebben met elkaar gemeen dat ik ze de afgelopen maanden in coronatijd tegen kwam op loopafstand van mijn huis.”

Karo van Wijk

“Voor deze tentoonstelling ben ik dichtbij huis gebleven en heb ik gekozen voor industriële fotografie. De foto’s zijn gemaakt tijdens een excursie bij Tatasteel, een zoektocht naar pakkende beelden in de haven van IJmuiden en een fietstocht door het Amsterdamse industriegebied Westpoort. Andere werelden dichtbij huis!”

René van Ravenzwaaij

“Mijn blik wordt getrokken door onderwerpen in de stad of in de vrije natuur die met elkaar in contrast staan. Deze dissonantie vang ik binnen het kader van de foto. De geëxposeerde foto’s maakte ik in Frankrijk en Zweden.”

Sietse Postma

“De serie Bos en duin maakte ik in de zomer van 2010 in het duingebied tussen Egmond en Bergen. De contrasten, grillige vormen en ragfijne structuren die de natuur hier biedt, zijn een ‘mer à boire’ voor de zwart-witfotograaf.”